Ethereum koers heeft mogelijk verrassingen in petto, aldus analist

Louise de Graaf


Voordat de ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF’s) werden goedgekeurd, zagen we een forse stijging van de koers. Vanaf 20 mei steeg de digitale munt met bijna 30 procent binnen drie dagen tijd na berichten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) mogelijk haar standpunt over ETF goedkeuringen had gewijzigd.

De stijging kwam tot stand nadat de SEC haar standpunt richting een ethereum ETF leek aan te passen. Uiteindelijk kwam het positieve ethereum nieuws van een goedkeuring naar buiten, maar bleef het opvallend rustig omtrent de digitale munt en daalde het zelfs.

Bij de bitcoin (BTC) Spot ETF’s zagen we een daling nadat ze op 11 januari werden gelanceerd. Het rest de vraag of een dergelijke ontwikkeling ook zal plaatsen bij ethereum

Grote bank verwacht Ethereum ETF deze week en koers naar $8.000

Grote bank verwacht Ethereum ETF deze week en koers naar $8.000

Een nieuwe lokale piek voor ethereum

Als het aan de analist Matthew Hyland ligt, hoeven we ons geen zorgen te maken. Zo zou de kans op een prijsdaling van ETH na de lancering van de Spot fondsen kleiner zijn dan de daling die BTC ervoer na de introductie van zijn ETF’s.

Matthew wijst erop dat bitcoin geen prijsdaling had in de periode voorafgaand aan de goedkeuring van de spot Bitcoin ETFs, en dat de verkoopdruk pas begon toen de Grayscale ETF werd gelist. Sinds de lancering heeft de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 17,6 miljard dollar aan activa verloren.

Hyland voorspelt een positieve prijsbeweging voor ETH. Hij merkt op dat de token “lokale hoogtepunten” van 4.092 dollar bereikte in maart zonder het positieve nieuws van de ETF goedkeuring. De analist gelooft dan ook dat deze positieve prijsbewegingen kunnen aanhouden.

Massale liquidaties na goedkeuring

Volgens CoinGlass gegevens werden er in de afgelopen dagen meer dan 384 miljoen dollar aan crypto-contracten geliquideerd, waarvan 297 miljoen dollar aan longposities. Dit wijst erop dat veel beleggers speculeerden op een prijsstijging na de goedkeuring.

Ethereum droeg met meer dan 150 miljoen dollar het meest bij aan deze liquidaties. Ondanks de daling blijft de prijs van Ethereum rond 3.750 dollar, een stijging van 23 procent ten opzichte van een week geleden, wat vertrouwen in de lange termijn waarde suggereert.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment