Ethereum koers vliegt naar $4.000, goed nieuws vanuit Azië

Louise de Graaf


De nieuwe week is met een hoop vuurwerk begonnen. Bitcoin (BTC) heeft een nieuw prijsrecord gevestigd waarbij de euforie onder investeerde de pan uit lijkt te rijzen. Hoe doen de altcoins het op dit moment? In deze update kijken we naar ethereum (ETH), dat een bijzondere mijlpaal heeft bereikt én goed nieuws zag vanuit Azië.


Ethereum uitbraak suggereert dat altcoin seizoen om de hoek staat

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Ethereum volgt bitcoin en stijgt flink

Net als bitcoin laat de grootste altcoin van de markt op dit moment een positieve beweging zien. Ethereum zag het handelsvolume op de grote cryptobeurzen de afgelopen 24 uur met ruim 72 procent toenemen.

De koers staat daarmee gemiddeld 1,3 procent in de plus. Op sommige beurzen, zoals crypto exchange Coinbase, tikte ethereum zelfs de $4.000 aan. Dat is het hoogste prijsniveau sinds eind december, 2021.

Van een prijsrecord is overigens nog geen sprake. Dat ligt namelijk op $4.986. De huidige prijs ligt daar nog zo’n 18 procent onder.

De ethereum prijs over de afgelopen 24 uur. Bron: CoinMarketCap.

Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is de ethereum prijs in euro nu €3.658.

Ontvang nu tijdelijk 20 euro gratis wanneer je via deze link een account aanmaakt bij Bitvavo. Deze 20 euro kan worden gebruikt om te handelen in de meer dan 200 cryptocurrencies op het Nederlandse handelsplatform. Daarnaast kunnen de eerste 10.000 euro aan transacties gratis worden uitgevoerd.

Goed Ethereum nieuws vanuit Hongkong

Uiteraard profiteert ethereum grotendeels van de positieve beweging van bitcoin. Maar er is in de afgelopen uren ook goed nieuws omtrent Ethereum naar buiten gekomen.

Lokale media in Hongkong melden namelijk dat tien financiële instituties van plan zijn om zowel bitcoin als ethereum beursfondsen te lanceren.

“Er wordt gezegd dat als ETH-producten eerder dan in de Verenigde Staten gelanceerd kunnen worden, Hongkong de kans zal hebben om in plaats van een volger een leider te worden.”

Aldus crypto-journalist Colin Wu op X.

Een ethereum beursfonds kan goed nieuws zijn voor de crypto. Wanneer het om een spotfonds gaat dan houdt dit in dat het fonds ook daadwerkelijk ETH moet kopen. Voor investeerders betekent het dat het makkelijker wordt om in ethereum te investeren, aangezien de fondsen beschikbaar zijn via de traditionele brokers.

Verder wordt er gespeculeerd dat fondsen in Hongkong aantrekkelijk kunnen zijn voor Chinese investeerders, die in China geen crypto mogen kopen. Hongkong kan zodoende een omweg vormen om alsnog in de digitale activa te investeren.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment