‘Ethereum mist iets cruciaals ten opzichte van Bitcoin’

Louise de Graaf


Voor veel investeerders zal ethereum (ETH) één van de beste investeringen zijn geweest die ze ooit hebben gedaan. Je had er niet eens zo vroeg bij hoeven zijn; sinds maart 2020 is de koers met maar liefst 4.800 procent gestegen. Maar toch is het voor veel investeerders niet duidelijk wat de Ethereum-blockchain precies doet, waardoor de cryptocurrency moeite heeft om kapitaal aan te trekken.

Ethereum heeft geen verkooppraatje

Op sociale mediaplatform schrijft voormalig Glassnode-hoofdanalist James Check (ook wel bekend als ‘@_Checkmatey_’) dat Ethereum na jaren proberen nog steeds geen ‘elevator pitch’ heeft. Dat is een verkooppraatje dat kort en duidelijk genoeg is om iemand letterlijk in een lift te overtuigen. “Identity no mans land. Dit is niet bullish, het is [verwarrend],” verklaart Check op X.

Zijn bericht is een reactie op een tweet van Bloomberg-analist Eric Balchunas, die verklaart dat het grote geld (oftewel Baby Boomers, pensioenfondsen en grote financiële instituten) ethereum niet goed begrijpen, omdat het zo’n abstract project is. Het verkooppraatje van bitcoin (BTC) is dat het digitaal goud is, dat is gemakkelijk te begrijpen.

Bankless-gastheer Ryan Sean Adams noemt exact hetzelfde narratief in een aflevering van zijn podcast met Bitwise-CIO Matt Hougan. Laatstgenoemde benadrukt dat grote investeerders vooral gewoon blootstelling willen aan de crypto-sector, en daarin eigenlijk niet kijken naar de onderliggende technologie.

Ethereum spot-ETF’s goedgekeurd

Volgens deze analisten zal ethereum het dus moeilijker hebben om kapitaal aan te trekken dan bitcoin. Toch was afgelopen week erg positief voor ethereum.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft namelijk de eerste spot-ETF’s voor ethereum in de Verenigde Staten goedgekeurd – acht zelfs. Dat betekent dat het voor grote investeerders een stuk gemakkelijker en voordeliger zal zijn om te investeren in de grootste altcoin.

Of ze dat ook massaal gaan doen blijft vooralsnog dus de vraag. De fondsen zijn weliswaar goedgekeurd, maar geïntroduceerd op de beurs zijn ze nog niet. Dat zou nog een maand kunnen duren, volgens experts. Na het nieuws daalde de ethereum koers bovendien licht, nadat speculanten hun posities verkochten.

Het bericht ‘Ethereum mist iets cruciaals ten opzichte van Bitcoin’ verscheen eerst op Crypto Insiders.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment