Ethereum-oprichter slaat alarm: ‘cryptoregulatie is nu een ramp’

Louise de Graaf


Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum (ETH), heeft recentelijk zijn ongenoegen geuit over de huidige staat van cryptocurrency regelgeving. Hij stelt dat de huidige situatie zowel ‘anarchie’ als ‘tirannie’ in de sector creëert, wat volgens hem schadelijker is dan een duidelijke keuze voor één van beide.

Huidige cryptoregulatie leidt tot chaos

In een reactie op Warpcast, een social media platform gebaseerd op het Farcaster protocol, beschreef Buterin hoe huidige regelgevende inspanningen ontwikkelaars in de cryptowereld in een benarde positie brengen. Hij legde uit dat als je iets nutteloos doet of mensen vraagt om geld in ruil voor vage verwijzingen naar potentiële rendementen, je vrij en duidelijk bent. Maar als je probeert je klanten een duidelijk verhaal te geven over waar de rendementen vandaan komen en beloftes doet over hun rechten, dan ben je de klos omdat je een ‘security’ bent. Deze situatie, die Buterin omschrijft als ‘anarcho-tyrannie’, is uiteindelijk extreem schadelijk voor de hele industrie.

Buterin heeft eerder aanbevelingen gedaan om het probleem van ‘nutteloze’ cryptocurrency producten en diensten aan te pakken. Hij stelt voor om hefboomwerking te beperken, auditing en transparantie te eisen en gebruikers toegang te geven op basis van kennis toetsen. Hoewel het onduidelijk is hoe dergelijke kennis toetsen op een regelgevend niveau geïmplementeerd kunnen worden, zouden beperkingen op hefboomwerking en eisen voor auditing en transparantie haalbare beleidsmaatregelen kunnen zijn.

Oneerlijke voordelen crypto-industrie

Buterin bekritiseert verder de onevenwichtige benadering van crypto regulatie, vooral in de VS, waar veel gebruikers zijn maar de regelgeving vaak vaag en ongelijk is. Hij stelt dat de regelgeving momenteel bedrijven en projecten zonder lange termijn visie of plan beschermt. Hij zou liever zien dat het uitgeven van een token zonder duidelijk langetermijnverhaal, zoals de overvloed aan memecoins, risicovoller wordt gemaakt. Hij voegt eraan toe dat het bereiken van dit doel goede bedoelingen zal vereisen, zowel van regelgevers als van de industrie.

Vitalik Buterin roept dus duidelijk op tot een hervorming van de cryptocurrency regelgeving. Met zijn aanbevelingen hoopt hij bij te dragen aan een meer stabiele en betrouwbare cryptomarkt, waarin nuttige innovaties kunnen floreren zonder te worden ondermijnd door een combinatie van anarchie en tirannie.

Het bericht Ethereum-oprichter slaat alarm: ‘cryptoregulatie is nu een ramp’ verscheen eerst op Crypto Insiders.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment