Financiële reuzen met “biljoenen in activa” willen de Bitcoin ETF’s

Louise de Graaf


De nieuwe Amerikaanse bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s), of beursgenoteerde fondsen, presteerden al zeer sterk sinds hun lancering medio januari 2024.

Dat heeft bijgedragen aan de reden waarom bitcoin vanochtend wederom een nieuw prijsrecord heeft bereikt. Desondanks kan er nog veel meer kapitaal gaan naar de ETF’s, zegt Matt Hougan van Bitwise.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Instellingen met “biljoenen dollars in activa” willen de bitcoin ETF’s

Bitwise was in januari een van de financiële instellingen die een bitcoin-ETF lanceerde op 11 januari 2024.

Volgens Hougan staan grote bedrijven en financiële instellingen die “biljoenen dollars in activa vertegenwoordigen” op het punt om te investeren in de bitcoin-ETF’s.

Hougan meldt in een notitie aan investeerders dat Bitwise “serieuze gesprekken” voert met grote bedrijven, effectenhuizen en institutionele adviseurs.

De gesprekken zouden dan vooral over “due diligence” gaan, oftewel het grondig onderzoeken en beoordelen van de risico’s en mogelijkheden om te investeren in de bitcoin-ETF’s in de komende maanden.

Nieuwe bitcoin ETF instroom in tweede kwartaal 2024

De bitcoin-ETF’s hebben in de eerste twee maanden na hun lancering al bijna $9 miljard aan kapitaal aangetrokken. De Bitwise Bitcoin ETF (BITB) is met een instroom van $1,35 miljard het vierde best presterende fonds onder de nieuwe bitcoin-ETF’s

Volgens Hougan zal dit in het tweede kwartaal van 2024 alleen maar nog sterker toenemen. Dat komt omdat de eerder genoemde drie groepen dan zullen inspringen:

“Op basis van de huidige trends vermoed ik dat we in het tweede kwartaal van 2024 onze eerste significante stromen uit deze drie groepen zullen zien, en ik denk dat die stromen in de loop van het jaar zullen versnellen naarmate deze investeerders zich meer op hun gemak voelen met de nieuwe producten,” aldus Hougan, CIO van Bitwise.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Hougan dit zegt. Twee weken geleden zei de CIO van Bitwise in een interview met CNBC ook al dat er een “nog grotere golf” van institutioneel kapitaal naar de nieuwe bitcoin-ETF’s aankomt.

Over altcoins was Hougan recent wat minder positief. Hij waarschuwde onlangs beleggers dat ze op moeten passen met altcoins en vooral memecoins als pepe (PEPE) en shiba inu (SHIB). Hij zei toen dat veel “vreselijke” projecten “gestoord” overgewaardeerd zijn.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment