Gehackt cryptoproject looft $5 miljoen uit om hacker te vinden

Louise de Graaf


In de afgelopen week heeft een hacker in totaal 24 miljoen dollar gestolen van het protocol UwU lend (UWU). De hacker viel UwU Lend aan door misbruik te maken van de flash loans die het protocol aanbiedt. Het team achter het UwU Lend protocol biedt een beloning van 5 miljoen dollar aan degene die de aanvaller identificeert en lokaliseert, nadat deze twee exploitaties van het protocol heeft uitgevoerd.

UwU Lend is een gedecentraliseerd liquiditeitsmarkt protocol dat gebruikers in staat stelt om activa te storten, te lenen of te staken.

The Open Network (TON) wordt nu meer gebruikt dan Ethereum

The Open Network (TON) wordt nu meer gebruikt dan Ethereum

Hoe kwam de cryptohack tot stand?

De eerste hack op 10 juni was een aanval op flash loans en leverde de hacker 20,3 miljoen dollar op. UwU vroeg vervolgens de hacker om 80% van de fondsen terug te geven, waarbij ze toestonden dat de hacker de resterende 20% mocht houden. Het verzekerde de hacker ook dat ze verdere juridische acties zouden staken. Er werd geen reactie ontvangen en kort daarna voglde een tweede hack. Bij de tweede exploitatie werden fondsen gestolen uit UwU’s uDAI, uWETH, uLUSD, uFRAX, uCRVUSD en uUSDT pools. Beveiligingsexperts geloven dat dezelfde dader beide aanvallen heeft uitgevoerd, omdat de twee hacks werden uitgevoerd door hetzelfde wallet adres “0x841…21f47.”

Na de tweede hack loofde UwU een beloning van 5 miljoen dollar uit aan degene die de hacker kon identificeren en lokaliseren. De beloning van 5 miljoen dollar zou in Ether (ETH), die op dat moment 3.383 dollar noteerde, worden uitbetaald voordat de fondsen zijn teruggevorderd of er aanklachten zijn ingediend.

Compensatie voor de slachtoffers

Er is inmiddels meer dan 9,7 miljoen dollar terugbetaald aan slachtoffers, volgens een post van UwU Lend X. Ondanks dat er nu in totaal 24 miljoen dollar is verloren, is het UwU Lend token slechts 20% gedaald naar 2,51 dollar in de afgelopen week. Het heeft nu een marktkapitalisatie van 22,6 miljard dollar.

Sinds de eerste hack in de industrie die in juni 2011 werd gemeld, is er bijna 19 miljard dollar aan cryptocurrencies gestolen, toont een recent rapport van Crystal Intelligence.

Wat is een flash loan?

Een flash loan is een type lening die is ontstaan in de crypto-industrie. Dit soort lening wordt namelijk al afbetaald voordat de transactie is voltooid, waardoor je bijvoorbeeld razendsnel liquide activa met elkaar kunt verwisselen. Helaas zitten er in DeFi protocollen wel eens beveiligingsproblemen, waardoor hackers relatief gemakkelijk misbruik kunnen maken van dit soort leningen.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment