Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden

Louise de Graaf


Na letterlijk jaren wachten keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) goed. Terugkijkend was dit voor de koers een enorm gunstige stap; die is sindsdien enorm gestegen. Ondertussen wachten vergelijkbare aanvragen voor ethereum (ETH) beursfondsen nog steeds op goedkeuring. Volgens een analist is de markt totaal vergeten dat deze aanvragen ook nog bestaan, en dat zou de markt erg kunnen opschudden.

Ethereum is weer inflatoir door recente update

Ethereum is weer inflatoir door recente update

Markt wacht op ethereum spot-ETF’s

Tot voor kort hielden crypto-bedrijven zich voornamelijk bij hun aanvragen voor spot-ETF’s op basis van bitcoin. Daar hadden ze hun handen al vol aan, want de SEC bleef deze aanvragen afkeuren. BlackRock had wel al een spot-ETF-aanvraag voor ethereum ingediend, maar die is in januari uitgesteld. Niet veel later deed de beleidsmaker hetzelfde met andere ETF-aanvragen.

Inmiddels is nog steeds geen enkele spot-ETF voor ethereum goedgekeurd, en de industrie begint weer langzaam gefrustreerd te raken. Volgens de aanvragers zou de beleidsmaker namelijk ‘zoeken naar redenen’ om de fondsen af te wijzen, in plaats van dat er een houtsnijdende reden is.

Aankomende donderdag zijn de eerstvolgende deadlines van een dergelijk beursfonds, namelijk die van VanEck, 21Shares en ARK Invest.

Niemand verwacht snel ethereum spot-ETF’s

Op socialmediaplatform X schrijft marktanalist Matthew Hyland dat 90% van de investeerders op dit moment denkt dat de spot-ETF’s afgewezen zullen blijven worden. De afwijzingen kunnen dus zijn verwerkt in de ethereum koers. Als de beursfondsen plotseling wél goedgekeurd zouden worden, dan zou dit kunnen leiden tot explosieve koersbewegingen. Niemand verwacht dit namelijk.

Op gokplatform Polymarket is al een weddenschap aangemaakt voor de kwestie, en die bevestigt op het moment van schrijven dit sentiment. Slechts 11% van de gokkers verwacht dat de SEC vóór 31 mei een spot-ETF voor ethereum goed zal keuren. Op dit moment heeft de weddenschap een prijzenpot van ruim 6 miljoen euro.

Polymarket is een vernuftig platform dat sinds vorig jaar hard in populariteit is gegroeid. Het is verbonden aan de Polygon (MATIC) blockchain en laat je meedoen aan een enorm aantal weddenschappen over een groot aantal onderwerpen, veelal met flinke prijzenpotten.


Post Views: 659

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment