Grayscale pleit voor Ethereum ETF: ‘Investeerders verdienen het’

Louise de Graaf


Grayscale, een vooraanstaande vermogensbeheerder in de crypto wereld, heeft zijn inzet voor de lancering van een Ethereum (ETH) spot exchange-traded fund (ETF) vernieuwd. De vermogensbeheerder stelt dat het niet meer dan logisch is dat dergelijke fondsen volgen op de komst van bitcoin ETF’s en dat investeerders ‘het verdienen’ om te kunnen investeren in een Ethereum ETF.

Ethereum ETF’s: binnenkort werkelijkheid?

Grayscale heeft gisteren zijn aanvraag voor de omzetting van zijn Ethereum Trust-fonds naar een spot ETF doorgevoerd. In deze aanpassing staat onder meer dat de mate van veiligheid tegen fraude al zo goed als gewaarborgd is en dat dit geen reden zou moeten zijn voor het afkeuren van de ETF’s.

Een opmerkelijke bevinding van Coinbase toont volgens Grayscale aan dat de CME ETH futuresmarkt de afgelopen drie jaar “consistent en hoog gecorreleerd” is geweest met de spot Ethereum-markt. Deze correlatie is zelfs hoger dan de door de SEC waargenomen correlatie tussen de CME Bitcoin futuresmarkt en de spot Bitcoin (BTC) markt, waarmee een sterke basis wordt gelegd voor de goedkeuring van een Ethereum ETF, aldus Grayscale.


Ethereum oplossing ‘Starknet’ lanceert vandaag: dit moet je weten

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

‘Investeerders verdienen een ETH ETF’

Craig Salm, de chief legal officer van Grayscale, heeft op X ook zijn steun voor de spot Ethereum ETF uitgesproken. Hij verwijst daarbij naar de brede aantrekkingskracht van dergelijke ETF’s onder beleggers. Volgens Salm ‘verdienen investeerders toegang’ tot Ethereum via een spot ETF, net zoals dat het geval was voor de recent goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s.

Ondanks de sterke casus die Grayscale presenteert, blijven de verwachtingen voor goedkeuring door de regelgevende instanties gematigd. Volgens marktvoorspellingen staat de kans op goedkeuring van een Ethereum ETF voor eind mei op minder dan 30%.

Daarnaast lijkt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), het orgaan dat uiteindelijk groen licht moet geven, weinig van zich te laten horen. Iets wat volgens analisten niet bepaald een goed teken is.


Post Views: 87

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment