Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack

Louise de Graaf


CoinStats, een populaire cryptocurrency portfolio manager, heeft een ernstig beveiligingsincident gemeld waarbij meer dan 1.000 crypto wallets zijn getroffen. Het bedrijf heeft snel gereageerd door alle gebruikersactiviteit tijdelijk op te schorten en waarschuwt getroffen gebruikers om onmiddellijk actie te ondernemen om hun fondsen veilig te stellen.

Crypto scams escaleren: Binance-oprichter slaat alarm op X

Crypto scams escaleren: Binance-oprichter slaat alarm op X

Omvang van CoinStats crypto-hack

Volgens CoinStats is slechts 1,3 procent van alle CoinStats wallets getroffen door dit incident. Het bedrijf beweert dat geen van de gekoppelde wallets en crypto exchanges zijn aangetast. Om transparantie te bieden, heeft CoinStats een Google-document gepubliceerd met een lijst van alle momenteel getroffen crypto wallets. Dat deelt het bedrijf in een post op socialmediaplatform X.

“De aanval is beperkt, en we hebben de applicatie tijdelijk uitgeschakeld om het beveiligingsincident te isoleren,” verklaarde CoinStats in de officiële mededeling. Het bedrijf benadrukt het belang van snelle actie voor getroffen gebruikers: “Als je wallet-adres op deze getroffen lijst staat, verplaats dan onmiddellijk al je crypto met behulp van uw geëxporteerde private key.”

Een private key is een unieke code die toegang geeft tot de cryptocurrencies in een wallet. Het is cruciaal om deze veilig te bewaren en nooit met anderen te delen.

Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen

CoinStats heeft snel gehandeld door alle gebruikersactiviteit op te schorten om verdere schade te voorkomen. Ook heeft het zijn website volledig offline gehaald. Dit geeft het bedrijf de tijd om het incident grondig te onderzoeken en de beveiliging te versterken.

De website van CoinStats is tijdelijk niet bereikbaar.
De website van CoinStats is tijdelijk niet bereikbaar.

Naast het advies om fondsen te verplaatsen, waarschuwt de crypto-gemeenschap voor potentiële oplichters die misbruik kunnen maken van de situatie. PPman, een bekende crypto commentator, waarschuwt: “Oplichters zijn slim. Als jouw adres op deze lijst staat of als je CoinStats hebt gebruikt en erover hebt gepost, proberen oplichters je misschien te bereiken om je te ‘helpen’. Vertrouw niemand.”

Het CoinStats-incident staat niet op zichzelf in de crypto-wereld. Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat een handelaar op Binance een verlies has geleden van bijna 1 miljoen dollar door een vermeende hack. De handelaar, bekend als Nakamao, beweerde dat zijn account was gecompromitteerd zonder dat zijn inloggegevens waren gestolen. Binance ontkent verantwoordelijkheid en stelt dat het incident het gevolg was van een gehackte browser-plugin op de computer van de gebruiker.

Er zijn dus tal van manieren waarop hackers toe kunnen slaan. Veel investeerders volgens dan ook de vuistregel “not your keys, not your coins.” Dit houdt in dat een investeerder zijn coins niet op een exchange-account bewaart, maar in een eigen crypto wallet.


Post Views: 365

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment