Grootste stablecoin Tether breidt dominantie nog verder uit

Louise de Graaf


Veel cryptobeleggers zijn al jaren bekend met Tether (USDT). Voor degenen die hier minder bekend mee zijn, volgt onderaan dit artikel een uitleg over Tether en stablecoins. Het stablecoin-platform heeft recent een grote stap aangekondigd; het zal zijn stablecoin lanceren op Celo, een blockchain die bezig is met een transitie tot Ethereum.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Tether volgt concurrent Circle

De precieze datum van de lancering is nog niet publiekelijk bekendgemaakt, maar volgens een woordvoerder van Tether gebeurt dit “binnenkort”. Na de lancering zal de USDT-token beschikbaar zijn op Celo. Hiermee gaat Tether zijn concurrent Circle achterna, die eerder dit jaar ook haar eigen stablecoin USDC op Celo beschikbaar maakte.

De uitbreiding van Tether op Celo zal USDT op een groot aantal blockchains beschikbaar maken. In totaal zijn het er meer dan 10, maar de belangrijkste zijn Ethereum, Solana, Avalanche, Polygon en Near. Opvallend is dat Tether in augustus nog afstand deed van meerdere netwerken. De vraag naar Kusama, Bitcoin Cash Simple Ledger Protocol en Omni Layer zou te laag zijn geweest.

Celo ziet positief toekomstbeeld

Celo is oorspronkelijk opgericht met de focus op betalingen op mobiele telefoons. Het cryptonetwerk koppelt mobiele nummers aan cryptowallets, waardoor betalingen even makkelijk zouden gaan als het verzenden van een sms. Dit, in combinatie met transactiekosten van minder dan een cent, verklaart het succes van het netwerk.

“Dankzij de aankomende aanwezigheid van Tether USDT op Celo hebben gebruikers nog meer opties voor snelle, goedkope betalingen en toegang tot robuuste stablecoins waar dagelijkse gebruikers over de hele wereld van kunnen profiteren.” Aldus Rene Reinsberg, mede-oprichter van Celo.


Ethereum uitbraak suggereert dat altcoin seizoen om de hoek staat

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Recap; wat is Tether?

Tether is een populaire stablecoin die al jaren in gebruik is door cryptohandelaren. Deze munt is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Dit betekent dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bitcoin (BTC), de waarde van de USDT niet wordt beïnvloed door marktvolatiliteit. De ontwikkelaars van Tether, de Bitfinex groep, slaan voor elke uitgegeven USDT ook een fysieke dollar op. Hierdoor wordt de coin stabiel, ofwel een stablecoin.


Post Views: 75Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment