Grote Bitcoin miner ziet plots aandelen kelderen, maar blijft positief

Louise de Graaf


Het aandeel van Core Scientific (CORZ), een van de grootste Bitcoin (BTC) miners uit de Verenigde Staten, ging op dinsdag flink onderuit na teleurstellende cijfers van 2023. In 2023 vielen de inkomsten voor Core Scientific lager uit dan in 2022. Maar er is ook reden tot optimisme.


Bitcoin-hype is helemaal terug: weer een nieuw record gebroken

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC miner Core Scientific vallen tegen

In 2023 bedroegen de inkomsten 502,4 miljoen dollar. Dit is een stuk lager dan de inkomsten in 2022. Dit was 640 miljoen dollar. De daling is toe te wijden aan de verandering van de activiteiten van het bedrijf. Waar Core Scientific voorheen nog focuste op de verkoop van Bitcoin mining apparatuur, is het in 2023 overgegaan op enkel het minen van bitcoin.

Opvallend genoeg pakte de inkomsten in het vierde kwartaal van 2023 iets hoger uit dan die van een jaar eerder in het vierde kwartaal van 2022. Maar het grootste lichtpuntje dat naar voren komt uit de cijfers is de gigantische daling van de verliezen. In 2022 verloor Core Scientific 2,14 miljard dollar. In 2023 bedroeg het verlies 264 miljoen dollar.

De bearmarkt was absoluut geen pretje voor Core Scientific. Waar het bedrijf op de piek van de vorige bullrun nog de grootste miner in Amerika was, hakte de bearmarkt er flink in. Core Scientific zag zich gedwongen om een faillissement aan te vragen. Na dertien maanden aan herstructurering werd het CORZ aandeel op 23 januari weer genoteerd op de NASDAQ.

Bitcoin halving komt eraan

Een woordvoerder van het bedrijf geeft aan zich niet druk te maken om het koerdipje als gevolg van de dalende inkomsten. Hij wijst ook op de algemene koersontwikkeling van Bitcoin miners. Zo daalden de aandelen van Riot Platforms (RIOT) en Marathon (MARA) beide meer dan 20 procent in de afgelopen weken.

Volgens Mitchell Askew van Blockware Solutions heeft deze neerwaartse trend van bitcoin mining aandelen te maken met de aanstaande bitcoin halving. Hoewel de halving historisch gezien gunstig is voor de BTC koers, is het voor miners een flinke uitdaging. Na de halving zullen de inkomsten voor miners namelijk gehalveerd worden. Volgens de verwachting zullen niet alle gerenommeerde Bitcoin miners gemakkelijk het hoofd boven water kunnen houden na de halving.

 


Post Views: 128Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment