Grote financiële instellingen nog steeds sceptisch over bitcoin stijging

Louise de Graaf


Soms zijn er verschillen tussen wat particuliere beleggers en professionele beleggers doen. Vaak zijn professionele investeerders voorzichtiger en doen ze meer onderzoek, wat natuurlijk kan leiden tot een beter rendement. Daarom loont het om te kijken naar wat deze handelaren doen. Volgens gegevens van futurescontracten zijn ze ook op dit moment erg voorzichtig met bitcoin (BTC), wat suggereert dat er nog relatief veel risico in de markt is.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Instituten voorzichtig met bitcoin

Op woensdag is de nieuwe Amerikaanse inflatiedata voor de maand april bekendgemaakt. De inflatie lag in de VS de afgelopen maand lager dan verwacht, en dat is in theorie gunstig voor financiële markten. Centrale banken kunnen door de afnemende inflatie overwegen om de rentes te verlagen, waar de markt al een tijd op hoopt. De bitcoin koers steeg kort na dit nieuws.

Op de Chicago Mercantile Exchange (CME) kun je naast in bitcoin-futurescontracten ook handelen in opties, en de derivatenbeurs verzamelt behoorlijk wat gegevens over deze handel. CF Benchmarks maakt analyses over deze data.

Volgens CoinDesk constateert dit bedrijf in een nieuw onderzoeksrapport dat de implied volatility voor bepaalde kortetermijncontracten voor put-opties hoger lag dan voor call-opties na afgelopen woensdag.

Helaas voor bitcoin-bulls is dit minder positief. Het suggereert namelijk dat investeerders bereid zijn om het risico van hun posities af te dekken met put-opties, en dus dat ze sceptisch zijn. Met put-opties kun je winst maken als de koers van een activa daalt.

Bitcoin handelaren toch nog bullish

Tegelijkertijd toont de data dat de koersveranderingen voor langlopende optiecontracten minder hoog is. Dat kan volgens CF Benchmarks betekenen dat institutionele handelaren zich juist steeds vaker bezighouden met bitcoin-opties, want zij zijn minder kwetsbaar voor grote koersveranderingen.

De CME is een enorme aanbieder van optiecontracten, maar ook ‘normale’ crypto exchanges bieden deze financiële producten aan. Deribit is met afstand de grootste. Op dit platform zijn handelaren ook voornamelijk bullish op bitcoin. Voor elk soort optiecontract staan er meer calls uit dan puts. Deribit is met iets meer dan 15 miljard dollar aan uitstaande contracten een stuk groter dan de CME, waar op donderdag 4.672 BTC aan contracten verhandeld werd. Omgerekend is dat zo’n 313 miljoen dollar.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment