hoe reageert bitcoin op een slechte april?

Louise de Graaf


Na zeven achtereenvolgende groene maanden heeft bitcoin (BTC) gisteren april in het rood afgesloten. Het was zelfs de slechtste maand voor bitcoin sinds november 2022. De bitcoin koers bevindt zich de afgelopen tijd in zwaar weer, en ook de nieuwe maand is met een flinke domper begonnen. Wat kunnen we op basis van het verleden verwachten van de komende maand?


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Hoe presteert BTC in mei?

De slotkoers van bitcoin voor de maand april ligt maar liefst 14,89 procent lager dan de openingskoers. De maand werd ingeluid met een prijs van ongeveer $71.300, maar gisteren om middernacht stond de prijs gelijk aan grofweg $60.700.

Hiermee is er dus een einde gemaakt aan de bijzondere groene streak die al sinds september vorig jaar aan de gang was. Bovendien was het de slechtste maand sinds de dramatische neergang van crypto exchange FTX in november 2022.

Ondanks het feit dat mei slechts een halve dag onderweg is, staat de koers alweer meer dan 5 procent in de min. Heeft april een nieuwe langdurige negatieve streak teweeggebracht?

Niemand kan natuurlijk met zekerheid zeggen wat de koers de komende weken in petto. Desalniettemin kunnen we het archief induiken om te zien hoe ā€˜s werelds grootste crypto in het verleden in mei heeft gepresteerd.

Uit data van Bitcoin Monthly Return blijkt dat het gemiddelde rendement van mei uitkomt op 20,56 procent. Echter is mei de afgelopen 3 jaar iedere keer bloederig geweest, met een gemiddelde daling van 19,30 procent.

Opmerkelijk genoeg resulteerde een prijsdaling in april in het verleden iedere keer tot een verder bloedbad in mei. April werd ook in 2022, 2021 en 2015 negatief afgesloten; in 2022 en 2021 volgde hierna nog twee rode maanden, en in 2015 schoot de koers in juni vervolgens weer de lucht in.

Gezonde bitcoin correctie

De angst zit er momenteel goed in op de cryptomarkt. De bitcoin koers was de afgelopen week al hard onderuit gegaan, maar vanmorgen is hier nog een flink schepje bovenop gedaan. Bitcoin is onder de $57.000 gedoken, wat sinds februari niet meer is gebeurd.

Gemeten vanaf de in maart gevestigde all-time high van $73.800 is de koers al met bijna 23 procent onderuit gegaan. Sinds de start van 2023, toen de opwaartse trend werd ingeluid, is iedere correctie tussen de 18 en 23 procent uitgekomen. Bitcoin vertoont vooralsnog dus niets geks wat dat betreft.

Het blijft onzeker of we al het laagste punt hebben bereikt, of dat mei nog verdere dalingen zal brengen. Op basis van het verleden is er een grote kans dat ook deze maand in het rood zal sluiten. Echter is het natuurlijk allesbehalve een gegeven dat bitcoin op dezelfde manier zal bewegen als voorgaande jaren.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment