Hoe ver kan bitcoin nog dalen? 2 mogelijkheden

Louise de Graaf


Op 5 juli 2024 zakte de bitcoin-prijs tot ongeveer $53.300. Dat is het laagste punt sinds februari, bijna vijf maanden geleden. Hoewel de prijs zich momenteel herstelt naar $55.000, waarschuwen meerdere analisten dat het ergste nog kan volgen.

Crypto Rewind: Mt. Gox bitcoin-dump, solana ETF-nieuws en meer

Crypto Rewind: Mt. Gox bitcoin-dump, solana ETF-nieuws en meer

Schuldeisers Mt. Gox drijven bitcoinprijs omlaag

De huidige verkoopdruk wordt voornamelijk veroorzaakt door angst over de Mt. Gox terugbetalingen. Er wordt bijna $9 miljard aan bitoin (BTC) en bitcoin cash (BCH) terugbetaald aan schuldeisers. Deze nieuwsberichten hebben een negatief sentiment gecreëerd, wat investeerders nerveus maakt en verdere verkoop stimuleert.

Meerdere analisten waarschuwen daarom dat de bitcoin koers nog dieper kan dalen. Analist Ivan Lagana van Crypto Insiders ziet mogelijk nog een daling naar $52.000 volgen:

“BTC is de afgelopen dagen flink aan het zakken en we hebben momenteel ook de grotere range verloren tussen de 56.000 en 73.000. Nu we aan de onderkant van deze range zijn uitgebroken, moeten we kijken naar nieuwe supportzones. De $52.000 is de volgende interessante grens om in de gaten te houden. Hier komen namelijk veel Fibonacci-levels samen.”

Pav Hundal, analist bij Swyftx, deelt deze zorgen en benadrukt dat de markt zich op een kruispunt bevindt. Ook hij benoemt de $52.000 als cruciale zone, en ziet zelfs een daling naar $50.000 of lager als mogelijkheid:

“Een enorme muur van bitcoin staat op het punt om een markt te ontmoeten die al passief was. De macro-omstandigheden op lange termijn zijn nog steeds positief, maar op korte termijn zouden we $50.000 kunnen testen en mogelijk lager. $52.000 is op dit moment een belangrijk slagveld voor bears en bulls,” aldus Hundal.

Crypto-analisten waarschuwen voor diepere BTC koerscorrectie

Josh Gilbert, marktanalist van eToro, waarschuwt tevens voor een daling naar de $50.000, een belangrijk psychologisch niveau.

“De nieuwsstroom is op dit moment veel meer bearish dan bullish, en de verkoopactiviteit die we zien maakt beleggers duidelijk ongerust, wat vaak leidt tot meer verkopen,” aldus Gilbert tegen CoinTelegraph.

De komst van de ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) zou mogelijk kunnen zorgen voor een ommekeer in het sentiment, zegt Gilbert:

“Er zal zwakte zijn op de korte termijn totdat we een stimulans krijgen om de prijs hoger te drijven, en dat zou kunnen komen in de vorm van investeerders die ‘de dip kopen’ of een ETH ETF goedkeuring om het sentiment te verbeteren.”

Onlangs waarschuwden onderzoekers van 10x Research ook al dat bitcoin naar $50.000 kan zakken.

Ondanks de kortetermijnzwakte zijn er ook positieve signalen voor de lange termijn. Gilbert wijst op mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve in september en december als sterke impulsen voor prijsstijgingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment