hoe ver zitten we in de bitcoin bullmarkt?

Louise de Graaf


Vannacht heeft de langverwachte Bitcoin (BTC) halving plaatsgevonden. Dit cruciale Bitcoin-evenement, ingebakend in de code van het netwerk, opende in het verleden de deuren tot een gigantische bullmarkt. Voor het eerst ooit heeft bitcoin dit keer al vóór zijn halving een nieuw prijsrecord gevestigd, wat de vraag doet rijzen hoe ver we ons momenteel in de bullmarkt bevinden. We vroegen het onze lezers, en het overgrote meerderheid deelt dezelfde mening.


Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Voortgang bitcoin bullmarkt

Met de Bitcoin halving zijn de beloningen voor miners gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, waardoor de toevoer van nieuwe bitcoins drastisch is vertraagd. Bitcoin heeft tot dusver drie halvings meegemaakt, en iedere keer werd enkele maanden later een nieuwe bullmarkt betreden die de koers tot nieuwe all-time highs bracht.

De bitcoin koers is gedurende het eerste kwartaal, dankzij de succesvolle lancering van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), al enorm hard de lucht in geschoten. Het oude prijsrecord van 2021 is zelfs al verbroken. Op 14 maart werd een piek van bijna $74.000 bereikt. Het heeft de discussie over de voortgang van de huidige bullmart tot een hoog niveau getild.

Sinds het begin van de maand hebben we in iedere marktupdate in de ochtend een poll toegevoegd met de vraag hoever we op het moment in de bullmarkt zitten. In totaal hebben 15.084 mensen hun mening gegeven, en de resultaten liegen er niet om.

Zoals te zien in onderstaande afbeelding is de overgrote meerderheid van mening dat we, ondanks de prijsexplosie van de afgelopen maanden, pas aan het begin van de bullmarkt zitten. In totaal hebben 7.565 mensen, wat overeenkomt met 50,15 procent, dit antwoord gegeven.

Poll bitcoin bullmarkt
Resultaten poll: ‘Hoever zitten we in de bullmarkt?’

5.591 mensen, ofwel 37,07 procent, denkt dat we ons inmiddels al in het midden van de bullmarkt begeven. Slechts een kleine groep is een stuk pessimistischer voor de nabije toekomst; volgens 1.928 mensen, ofwel 12,78%, loopt de huidige bullmarkt nu langzamerhand op zijn einde.

Wordt bitcoin’s opwaartse trend nieuw leven ingebracht?

Veruit de meeste lezers denken dus dat de bitcoin koers nog een mooie opmars te wachten staat. Dat de geschiedenis zich zal herhalen is natuurlijk nooit een garantie. Hoe dan ook heeft de schaarste van bitcoin een grote boost gekregen met de halving. Met het dalende aanbod van nieuwe bitcoins is ten minste een gelijke vraag vereist om de koers te laten stijgen.

Echter zijn er natuurlijk talloze factoren van invloed op de bitcoin koers. De afgelopen week heeft BTC bijvoorbeeld flink te lijden gehad onder de toenemende spanningen in het Midden-Oosten.

Niemand weet hoe bitcoin’s prijsverloop vormgegeven zal worden de komende tijd, maar met het vertrouwen onder crypto-fanaten lijkt er in ieder geval niks mis te zijn.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment