Is deze bitcoin liefhebber de toekomstige president van Suriname?

Louise de Graaf


In Suriname kan een bitcoin (BTC) voorstander weleens president gaan worden. Maya Parbhoe heeft namelijk haar kandidatuur voor het presidentschap in het land aangekondigd, onder de vlag van de nieuwe Nationale Libertaire Partij. 

Haar belangrijkste politieke doel is de adoptie van bitcoin als wettig betaalmiddel. Parbhoe ziet hierin een kans om de Surinaamse economie te transformeren en corruptie en inefficiëntie te bestrijden.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

El Salvador als inspiratie voor bitcoin beleid

Parbhoe haalt haar inspiratie uit El Salvador, het eerste land dat BTC als wettig betaalmiddel erkende. Ze prijst het beleid van de Salvadoraanse president Nayib Bukele. Parbhoe is van mening dat hij sinds zijn aantreden in 2019 de economische groei heeft gestimuleerd met zijn bitcoin beleid. Bovendien heeft hij ook de criminaliteit drastisch verminderd. 

In haar campagne bekritiseert Parbhoe de huidige Surinaamse regering. Ze beschuldigt de machthebbers onder andere van corruptie en fraude. Het financieel wanbeleid heeft volgens Maya geleid tot verlies van vertrouwen onder de bevolking.

Een nieuwe visie voor Suriname

Parbhoe’s plan bevat, naast de erkenning van bitcoin als wettig betaalmiddel, ook een nationale educatiecampagne over het gebruik van de digitale munt. Ze gelooft sterk in de kracht van decentralisatie en ziet BTC als een middel om economische macht terug te geven aan de Surinaamse bevolking.

Ondanks de uitdagingen is Parbhoe optimistisch. Ze wijst op de jonge bevolking van Suriname die klaar is voor verandering en ziet technologie als de sleutel tot economische vrijheid en vooruitgang. 


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Crypto en de Amerikaanse politiek

Ten noorden van het Zuid-Amerikaanse land zijn er andere presidentsverkiezingen in volle gang, die tussen Trump en Biden. De verkiezingen hebben mogelijk een grote impact op de crypto industrie. 

Zo heeft Trump aangegeven alle resterende bitcoin in de Verenigde Staten (VS) te willen minen. Ook heeft hij cryptodonaties voor zijn herverkiezingscampagne aangekondigd. Hoewel zijn visie optimistisch is, moeten de uitspraken met een kritische blik bekeken worden, gezien zijn eerdere tegenstand tegen crypto.

Joe Biden heeft onder zijn presidentschap crypto verder in de politieke discussie gebracht door Gary Gensler als voorzitter van de Securities and Exchange (SEC) te benoemen. Gensler voerde echter een strengere handhaving tegen crypto bedrijven in.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment