Kamala Harris memecoin ontploft na Bidens debatfiasco

Louise de Graaf


Een voor de huidige president van Amerika, desastreus verlopen debat tussen hem en de presidentskandidaat Donald Trump, heeft voor opschudding gezorgd in de Verenigde Staten. Steeds meer geluiden gaan op dat Biden wellicht zijn kandidatuur voor een tweede termijn zou moeten laten vallen, waarna een andere kandidaat van de Democraten zijn plaats kan innemen. Deze ophef was zelfs tot in de wereld van memecoins te merken.

Nog een memecoin op Solana stort in, nu van beruchte politicus

Nog een memecoin op Solana stort in, nu van beruchte politicus

Desastreus debat veroorzaakt veel twijfels

Op 27 juni vond er een debat plaats tussen Joe Biden en Donald Trump. Tijdens het debat was de huidige president van de Verenigde Staten meermaals niet goed te volgen of kwam hij niet goed uit zijn woorden. Trump maakte hier dankbaar gebruik van en benadrukte de “fouten” die Biden steeds maakten.

Na het debat verkondigde het team van Biden dat de slechte prestaties te maken hadden met een verkoudheid, over voorbereid zijn en een jet lag. In de dagen erna ontstonden er steeds meer geluiden of de kandidatuur van Biden nog wel vol te houden was. Betrokken politici zouden overwegen om Biden een stap opzij te laten doen, zodat een andere kandidaat zijn plek zou kunnen overnemen. In de hoop dat de verkiezingen nog te redden zouden zijn. Als mogelijke vervanger komt volgens de nieuwssite Reuters vooral één naam veelvuldig naar voren, namelijk die van Kamala Harris. Het gevolg van deze geruchten was goed te zien bij de memecoins die gebaseerd zijn op de betrokken personen.

Memecoins reageren heftig op debat

Zo liet de memecoin Kamala Horris (KAMA) recentelijk een flinke stijging zien van zo’n 250%. Sinds het bewuste debat is ook het marktkapitaal van de munt hard gegroeid. Waar deze op 27 juni nog 3,5 miljoen dollar was, staat deze momenteel op 11,9 miljoen dollar volgens data-analyse website Dex Screener.

Tegelijk met de stijging van KAMA liet de memecoin, die gebaseerd is op Joe Biden, een flinke daling zien. De munt Jeo Boden (BODEN) daalde volgens CoinGecko maar liefst 22% in de afgelopen 24 uur en zelfs ruim 73% in de afgelopen week. 


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Biden wil geen stap terug doen

De druk op de huidige president neemt steeds verder toe. Een peiling van de krant, de New York Times, liet zien dat driekwart van de stemmers denkt dat Joe Biden te oud is om nog een termijn als president van het land te fungeren. Deze uitslag borduurt voort op een peiling van nieuwsbedrijf CCN op de dag daarvoor, waaruit naar voren kwam dat maar liefst driekwart van de stemmers denken dat de kans op een overwinning voor de Democraten vergroten wanneer er een andere kandidaat naar voren wordt geschoven.

Dezelfde stemming is ook terug te zien in de weddenschappen die crypto investeerders aangaan op het weddenschapsplatform Polymarket. Uit data van het platform blijkt dat inmiddels 64% van de mensen denkt dat Biden een stap terug zal doen als presidentskandidaat.

Ondanks de zorgen en twijfels onder de burgers, heeft Biden zelf in een Zoom-meeting met zijn campagneteam duidelijk laten merken dat hij doorgaat als presidentskandidaat. Volgens hem zou niemand hem uit deze positie duwen en zal hij tot het einde ervoor blijven strijden.


Post Views: 122

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment