Kostenloze stablecoin op Tron en Ethereum

Louise de Graaf


Justin Sun, de beruchte oprichter van Tron (TRX), heeft plannen onthuld voor een nieuwe stablecoin.

De aankomende stablecoin zou “gas-free” zijn, wat betekent dat er geen transactiekosten aan verbonden zijn.

Memecoins breken uit neerwaartse trend en maken weer grote sprongen

Memecoins breken uit neerwaartse trend en maken weer grote sprongen

Justin Sun kondigt kostenloze stablecoin aan

Stablecoins zijn cryptovaluta met een enigszins ‘stabiele’ waarde. De waarde van deze munten is gekoppeld aan een andere valuta of activa, meestal de Amerikaanse dollar.

Ze zijn zeer populair in de handel van reguliere cryptomunten en dienen vaak als een soort brug tussen traditionele valuta en de cryptowereld.

Sun kondigde de nieuwe stablecoin afgelopen nacht via Twitter aan. Hij meldt dat overdrachten zonder kosten zullen verlopen en dat “de kosten volledig gedekt worden door de stablecoins zelf.”

Hoe dit precies in zijn werking moet gaan, legt hij echter niet uit. Hij zegt wel dat hij verwacht dat de nieuwe stablecoin in het vierde kwartaal van dit jaar zal lanceren.

Nieuwe stablecoin zal op Tron en Ethereum lanceren

Hij voegt daaraan toe dat de stablecoin eerst op het Tron-netwerk zal lanceren en vervolgens op het Ethereum (ETH) netwerk, en alle netwerken die Ethereum Virtual Machines (EVM’s) ondersteunen.

Sun zegt ook dat hij verwacht dat deze dienstverlening ervoor zal zorgen dat grote bedrijven blockchain-technologie zullen omarmen. Dit moet de “adoptie van blockchain tot een nieuw niveau brengen,” aldus Sun.

Het lijkt erop dat Sun hiermee de concurrentie aan wil gaan met de PYUSD stablecoin van PayPal. Hiermee kunnen Amerikaanse gebruikers kosteloos grensoverschrijdende betalingen uitvoeren. Sun lijkt echter een speciaal mechanisme te willen introduceren.

Tron is al een populair netwerk voor stablecoins als tether (USDT) vanwege de drukte op Ethereum. Er zit momenteel bijna $60 miljard USDT op Tron, meer dan de $52 miljard op Ethereum.

Sun heeft echter een controversiële reputatie in de cryptowereld. Hij staat berucht om agressieve en sensationele marketingtactieken en publiciteitsstunts die niet bij iedereen in de smaak vallen.

Onlangs deed hij een bod van maar liefst $2,3 miljard aan de Duitse overheid. Duitsland stuurt de laatste tijd enorme hoeveelheden bitcoin naar beurzen om te verkopen. Sun wil deze verkoopdruk wegnemen door alle bitcoins van Duitsland te kopen. Het blijft echter gissen hoe serieus dit bod is.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment