Langverwachte bitcoin uitbetalingen beginnen voor Mt. Gox klanten

Louise de Graaf


Volgens berichten op sociale media ontvangen crediteuren van Mt. Gox, een grote Japanse crypto exchange die in 2014 zijn deuren sluit na een reeks hacks en wanpraktijken, eindelijk hun uitbetaling waar ze recht op hebben. De failliete beurs zou eindelijk begonnen zijn met de distributie van de teruggevonden bitcoin (BTC) stapel, na lange vertragingen.


Uniek last minute kerstcadeau voor Bitcoin fans bijna uitverkocht

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin terugbetalingen

Bij het faillissement van Mt. Gox gingen er 850.000 bitcoins verloren, waarvan er 142.000 zijn teruggevonden. Deze reusachtige hoeveelheid bitcoins, evenals 142.000 bitcoin cash (BCH) en 69 miljard Japanse yen, zou aanvankelijk begin dit jaar teruggegeven worden aan de gedupeerden.

Het proces heeft echter meerdere keren vertraging opgelopen. In september werd de deadline van 31 oktober, waarin alle terugbetalingen voltooid moeten zijn, nog een jaar naar voren geschoven. Er werd destijds echter wel gezegd dat de schuldeisers die de nodige informatie al hadden verstrekt, op zijn vroegst aan het eind van dit jaar zullen worden uitbetaald.

Hier blijkt niets aan gelogen te zijn, aangezien verschillende uitbetalingen zijn gedeeld op de Reddit-pagina r/mtgoxinsolvency.

“Ik ben net betaald,” beweerde Reddit-gebruiker Free-end254, die een screenshot bijvoegde van de e-mail die het PayPal betalingsbewijs bevatte.

“Ik heb net geld gekregen!” schreef een andere Redditor, die toevoegde dat hij in eerste instantie dacht dat de e-mail een soort phishing scam was, voordat hij beweerde dat er een daadwerkelijke betaling op zijn PayPal-account terecht was gekomen.

De eerste terugbetaling die gemeld is op Reddit dateert terug naar 21 december. De terugbetalingen zullen in verschillende tranches plaatsvinden, waaronder de basis terugbetaling, de ‘early lump-sum’ terugbetaling en de tussentijdse terugbetaling.

Er is vooralsnog geen officiële informatie vanuit Mt. Gox zelf naar buiten gebracht.

Bijna 10 jaar na faillissement

Mt. Gox werd in 2010 opgericht en groeide in enkele jaren uit als een uiterst belangrijke schakel binnen de crypto-industrie. Het verwerkte op een gegeven moment maar liefst 70 procent van alle bitcoin-handel wereldwijd.

In 2014 werd de crypto-wereld op zijn kop gezet met het faillissement van de beurs. De hardnekkige ondergang staat bekend als een van de grootste debacles uit de geschiedenis van de crypto-sector. Na bijna 14 jaar lijkt het laatste hoofdstuk te zijn begonnen, tot  grote opluchting van alle voormalige klanten.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment