leer meer over bitcoin zónder internet

Louise de Graaf


Op 10 mei is het nationale offline dag. Een dag waarop wordt aangemoedigd om onszelf los te koppelen van onze beeldschermen en iets anders te gaan doen. Lastig voor de crypto industrie; een sector die geheel online opereert. Toch kan je nog behoorlijk wat opsteken van de gedachtegang en technologie die erachter schuilt; door middel van lezen. Hieronder staan drie must-reads voor de crypto-enthousiasteling.

Crypto ontbijt: Bitcoin viert record en gaan Cardano & Bitcoin Cash samen?

Crypto ontbijt: Bitcoin viert record en gaan Cardano & Bitcoin Cash samen?

De drie must-reads voor crypto- en bitcoin-enthousiastelingen

“De Bitcoin Standaard” door Saifedean Ammous

Dit boek dient voor iedereen die de fundamenten van Bitcoin (BTC) wil begrijpen. Ammous verkent de historische context van Bitcoin en argumenteert waarom het de perfecte vorm van geld vertegenwoordigt. Hij bespreekt de evolutie van geld en hoe Bitcoin in staat is om als niet-inflationair en decentraal geld te functioneren. 

“Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is” door Peter en Bert Slagter

De Slagter-broers bieden een kritische blik op het huidige financiële systeem. Ze zien Bitcoin als een mogelijke oplossing voor bestaande tekortkomingen. Dit boek analyseert de risico’s en kansen van Bitcoin en verkent hoe dit ‘programmeerbaar geld’ wereldwijde veranderingen kan stimuleren. Het biedt zowel beginners als ervaren crypto-gebruikers inzichten in de jonge complexe wereld.

“Crypto Encyclopedie” door Krijn Soeteman

Soeteman’s werk functioneert als een uitgebreide gids voor iedereen die dieper wil graven in de terminologie en technologie achter crypto en blockchain. Het boek biedt heldere definities en uitgebreide uitleg van zowel fundamentele als geavanceerde concepten. Daardoor wordt het een onmisbaar naslagwerk voor zowel nieuwkomers als deskundigen in de cryptowereld.

Een dag lang leren, relaxen en resetten

Het klinkt misschien ironisch, maar afstand nemen van de digitale wereld kan een uitgelezen kans zijn om je in het digitale geld te verdiepen. Maak een fietstochtje naar de lokale bibliotheek, pak de e-reader erbij, of speur door de dichtstbijzijnde boekenwinkel. Heb je er een te pakken? Nestel jezelf dan in een comfortabele stoel en laat je meeslepen door de fascinerende wereld van Bitcoin en cryptovaluta. 

Niet alleen kun je door het opsteken van kennis prominente projecten herkennen, het leert je ook om risico’s te vermijden. De wereld van crypto kan heel meeslepend zijn, en de stroom van informatie kan ervoor zorgen dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Dat leidt al gauw tot impulsieve en dus risicovolle keuzes. De nationale offline dag is dan ook een uitstekend moment om te resetten. Zo kan men er weer met een frisse blik tegenaan. 


Post Views: 45Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment