logo zichtbaar op opmerkelijke plaats

Louise de Graaf


Digitale reclameborden à la Time Square zie je doorgaans op maar een paar plekken in de wereld, ze zijn namelijk nogal duur om draaiende te houden. Maar als het bericht belangrijk genoeg is, dan kun je ervoor kiezen om er alles aan te doen om het bericht de wereld in te krijgen. Het Bitcoin (BTC) logo was zodoende op oudejaarsavond te zien op de gevel van de Europese Centrale Bank (ECB).


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

ECB maakt Bitcoin reclame mogelijk

Op sociale mediaplatform X toont BITCOINLFG het bewijs. Het Bitcoin-logo was hoog op de wolkenkrabber van de ECB geprojecteerd. Het hoofdkantoor staat midden in de Duitse stad Frankfurt. De projectie is niet van binnenuit het gebouw gedaan, maar afgaande op de hoogte van het logo en de lichtstraal vanaf een ander gebouw.

Het logo lijkt nu namelijk het meest op het Batman-logo dat de superheld in de lucht projecteert als hij gespuis gaat vangen. Onder het bekende symbool met de oranjekleurige achtergrond staat de tekst ‘study Bitcoin’.

Op de grond voor het gebouw staat een gigantisch euro-logo dat de ECB er zelf neer heeft laten zetten, het is dus onmiskenbaar het gebouw van de centrale bank. Of je het logo nog steeds kunt bekijken is niet duidelijk.

Wie de grap heeft bedacht is niet bekend, maar wel weten we dat dit in 2023 eerder is gebeurd. Een Bitcoiner in Duitsland weet klaarblijkelijk goed hoe je zo’n afbeelding groots moet projecteren en waar je het gebouw van de ECB vindt.

ECB bron van kritiek

Het klinkt als een hilarische apenstreek, maar je zou ook kunnen zeggen dat het een serieuze ondertoon heeft. Centrale banken zoals de ECB ontvangen namelijk veel kritiek. Volgens sommigen zijn ze de veroorzaker van veel van de problemen in de financiële wereld en misschien zelfs daarbuiten.

Nu is gebleken dat de ECB net als veel andere centrale banken ook aan een eigen Central Bank Digital Currency (CBDC) werkt, is die kritiek nog groter. CBDC’s zoals de digitale euro zullen een soort cryptocurrencies zijn, maar die niet zoals bitcoin volledig transparant en open source zijn, maar exact het tegenovergestelde. Sommige crypto-voorstanders zien liever transparante cryptocurrencies zoals bitcoin.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment