Man ziet $3,5 miljoen aan PEPE winst verdampen, dit ging er mis

Louise de Graaf


Memecoin staan, zelfs in vergelijking met andere crypto, berucht om hun extreme volatiliteit. Memecoins kunnen je aan grote winsten helpen, maar natuurlijk ook aan grote verliezen. Vooral dat laatste is blijven hangen bij een PEPE belegger, die in korte tijd 3,5 miljoen dollar zag verdwijnen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Memecoins de weg naar grote winsten?

Waar crypto handelaren in het verleden grote winsten konden behalen met de grote cryptomunten, zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), lijken zij de laatste maanden meer kans te hebben met memecoins.

Deze munten zijn namelijk nog vaak klein van prijs per munt en heel gevoelig voor nieuws. Een goed voorbeeld is de memecoin MAGA (TRUMP). De token is gebaseerd op Donald Trump, oud-president van de Verenigde Staten. Wanneer hij positief of negatief in het nieuws komt, reageert de munt daar vrijwel direct op.

3,47 miljoen dollar winst misgelopen

Het blockchain analysebedrijf Spot On Chain, liet op 7 juli via het sociale media platform X weten dat een PEPE whale maar liefst 3,5 miljoen dollar was verloren in korte tijd.

De cryptohandelaar stortte zijn 519 miljard Pepe (PEPE) coins naar de crypto exchange Binance, waarna hij de munten met een totale waarde van 5,11 miljoen dollar verkocht op het platform

De verkoop leverde uiteindelijk geen winst op, maar een verlies van ruim 200.000 dollar ten opzichte van zijn initiële investering. Uit de blockchain data blijkt dat deze investeerder de PEPE munten had gekocht voordat de koers piekte aan het einde van de maand mei. Als de whale zijn munten op het hoogste punt had verkocht, had zijn investering een winst opgeleverd van 3,47 miljoen dollar.

De memecoin PEPE heeft geen beste periode achter de rug. Deze week daalde de koers al met 23%, waardoor de prijs in regio’s terecht kwam waar het sinds begin mei al niet meer was geweest.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto

Nog miljoenen aan ongerealiseerde verliezen

Voor de PEPE whale was dit nog niet al het “slechte” nieuws. Uit de analyse van Spot On Chain bleek ook nog dat de handelaar andere handelsposities open had staan voor onder andere Aave (AAVE) en Yearn.finance (YFI). Deze posities stonden nog open tijdens het onderzoek en waren allerminst winstgevend. Samen stonden de posities op een ongerealiseerd verlies van 6,68 miljoen dollar.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment