Man “zonder handen” gebruikt gekke truc om zijn crypto te laten stijgen

Louise de Graaf


In de wereld van crypto zijn nieuwe tokens aan de orde van de dag, maar niet niet alle initiatieven zijn even betrouwbaar.

Dit bleek opnieuw toen iemand een token lanceerde met de naam HANDS, met een opvallende en misleidende marketingstunt.

Zo trok de ontwikkelaar de stekker uit het project toen hij tijdens zijn livestream de koers zag pieken. Het is een klassiek voorbeeld van een rugpull, waarbij alle investeerders met lege handen kwamen te staan.

The Open Network (TON) wordt nu meer gebruikt dan Ethereum

The Open Network (TON) wordt nu meer gebruikt dan Ethereum

Crypto-oplichter verspreidt leugens

De pseudonieme ontwikkelaar ‘NoHandsNoRug’ begon zijn campagne met een live Twitch-stream, waarbij hij een bord onder zijn kin hield waarop stond: “Ik heb geen handen, ik kan geen rugpull doen.”

Hiermee probeerde hij het vertrouwen van potentiële investeerders te winnen door te suggereren dat hij fysiek niet in staat was de liquiditeit te onttrekken.

Een ‘rugpull’ is een vorm van fraude in de cryptowereld waarbij de ontwikkelaar van een token alle liquiditeit uit het project haalt en verdwijnt met het geld van de investeerders. De bedenker van HANDS suggereerde dus letterlijk dat hij niet in staat was om deze frauduleuze handeling uit te voeren.

De livestream trok snel veel aandacht en investeerders begonnen HANDS-tokens te kopen. Echter, drie minuten in de stream onthulde de ontwikkelaar de waarheid: hij had zijn armen achter zijn rug verborgen.

Vervolgens rende hij naar zijn computer en trok hij alle liquiditeit uit het project. Daardoor stortte de waarde van de tokens in en bleven investeerders met lege handen achter.

Van rugpull naar virale memecoin

Door de unieke marketingstrategie en de humoristische benadering trok HANDS snel de aandacht. Veel investeerders werden aangetrokken door het idee van een token waarvan de maker beweerde dat hij simpelweg geen rugpull kan uitvoeren. De waarde van de token steeg in een rap tempo, waarbij de marktprijs piekte door de toenemende vraag tijdens zijn livestream.

Hoewel de ontwikkelaar slechts zeven solana (SOL), ter waarde van ongeveer $1.000, buitmaakte, zorgde de stunt voor veel opschudding. Een clip van de onthulling ging viraal op sociale media. Dat leidde tot het bijeenkomen van een community die besloot het project over te nemen.

Vier anonieme vrienden nemen de leiding over en proberen het vertrouwen in HANDS te herstellen door de aanwezigheid op social media van de token uit te breiden. De overname van de vrienden lijkt succesvol. De hands-token heeft daardoor zo’n $552.000 aan handelsvolume bereikt.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment