Massale liquidatie door bitcoin crash, sentiment zakt in & meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de cryptowereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Dogecoin handelaren zijn ‘bearish’: is de memecoin-gekte voorbij?

Dogecoin handelaren zijn 'bearish': is de memecoin-gekte voorbij?

Bitcoin- en cryptomarkt maken flinke duik

Het is wederom een rode dag op de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) dook afgelopen nacht naar de $57.750, de laagste prijs sinds de daling van begin mei.

De koers maakte daarna een kleine stuiter, maar lijkt nog moeite te hebben om $59.000 te heroveren. Met een prijs van $58.900 staat bitcoin vandaag 3,3% in de min. Klik hier voor uitgebreidere koersupdate.

Ethereum (ETH) daalt met 4,5% naar $3,213. Solana (SOL) verliest zelfs 9% van zijn waarde en zakt naar $135,3. Memecoins als dogwifhat(WIF), pepe (PEPE), bonk (BONK) en floki (FLOKI) staan zelfs meer dan 10% in de min. Fantom (FTM) is de grootste verliezer uit de top 100 en zakt met 13%.

Bitcoin crash zorgt voor $268 miljoen aan liquidaties

De crash gaat gepaard met flink wat verlies onder derivatenhandelaren. Volgens data van Coinglass zorgt de marktcrash voor maar liefst $268 miljoen aan liquidaties in de afgelopen 24 uur. Maar liefst 102.816 handelaren werden geliquideerd waarvan de grootste $4 miljoen bedroeg.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin ETF uitstroom zet door

Ondertussen zet uitstroom door bij de Amerikaanse bitcoin-ETF’s. Het is een teken van de terughoudend onder investeerders die momenteel heerst in de markt.

Hoewel het niet om een enorm bedrag gaat, is de netto-uitstroom van $20,5 miljoen op 3 juli wel een toename ten opzichte van de $13,7 miljoen op 2 juli.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Sentiment zakt in, ‘Koop de bitcoin dip’ vermeldingen nemen toe met crash

De afname in het sentiment is ook terug te lezen in de bekende fear & greed index. Deze zakt van ‘neutraal’ (50) naar ‘angst’ (44).

Ondertussen neemt het aantal “koop de dip” vermeldingen op sociale mediaplatformen fors toe. De koersdaling wordt door sommige handelaren gezien als een nieuwe kans, maar hopen hiermee natuurlijk ook te voorkomen dat de koers nog dieper daalt.

Memecoins breken uit neerwaartse trend en maken weer grote sprongen

Memecoins breken uit neerwaartse trend en maken weer grote sprongen

Kamala Harris memecoin stijgt 250% terwijl druk toeneemt op Biden om te stoppen

Niet alle cryptomunten kleuren rood vandaag. Memecoins gebaseerd op de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris schieten omhoog. De prijs van KAMA is deze week al met 700% gestegen. Dat volgt na het desastreuze debat van president Joe Biden.

Memecoins breken uit neerwaartse trend en maken weer grote sprongen

Memecoins breken uit neerwaartse trend en maken weer grote sprongen

Grootste bitcoin miner ter wereld verkocht geen BTC in juni

Juni was geen sterke maand voor de bitcoin koers en dat had te maken doordat veel partijen winstnamen, waaronder miners. Het is daarom opvallend dat de grootste bitcoin miner ter wereld, Marathon Digital, totaal geen BTC verkocht in juni. Het bedrijf bezit zo’n $1,1 miljard aan BTC.

Bescherm je crypto: Ledger waarschuwt voor verraderlijke scam

Bescherm je crypto: Ledger waarschuwt voor verraderlijke scam

Europese regels voor banken afgerond door Basel Committee

Tot slot heeft het Basel Committee on Banking Supervision (BCBS), een internationaal comité voor toezichthouders op banken, nieuwe regels opgesteld.

Het gaat dan om de blootstelling aan crypto voor banken. Banken moeten deze blootstelling openbaar maken om hun risico’s te beperken. De definitieve regels worden later deze maand gepubliceerd.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment