Memecoin-handelaar verliest fortuin door ‘Normie’ hack

Louise de Graaf


In de wondere wereld van cryptocurrencies wordt elke dag geschiedenis geschreven, maar niet altijd met een happy end. Een ongelukkige trader in memecoins verloor onlangs meer dan $1 miljoen aan crypto na een exploit in de Normie (NORMIE) memecoin.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto-exploit leidt tot gigantisch verlies

De betrokken trader investeerde meer dan $1,16 miljoen om 11,23 miljoen NORMIE tokens te kopen, met een gemiddelde prijs van $0,1035 per token. Vanaf eind maart tot begin april kocht hij de tokens en hield ze vast zonder te verkopen. Helaas stortte de waarde van zijn investering met meer dan 99% in, waardoor zijn portefeuille uiteindelijk slechts $150 waard was.

Het Normie-token, dat gebaseerd is op het Base-netwerk van Coinbase, werd namelijk getroffen door een smart contract exploit die in slechts drie uur tijd meer dan $41,7 miljoen uit de marktwaarde van het token verdampte. De exploit werd voor het eerst opgemerkt door Lookonchain, een blockchain-analysebedrijf, dat de gebeurtenis in een post op 26 mei openbaar maakte.

Poging tot herstel na de hack

De waarde van Normie daalde met meer dan 96% na de exploit, waarbij de marktkapitalisatie tot ongeveer $200.000 kelderde voordat er een lichte herstelbeweging zichtbaar was. Op 27 mei ging het Normie-team akkoord met een aanbod van de hacker om 90% van de gestolen tokens terug te geven, op voorwaarde dat het team een nieuw token zou lanceren om NORMIE-houders te vergoeden. De hacker eiste dat de tokenlancering zou plaatsvinden voordat hij de gestolen fondsen zou teruggeven, zoals vermeld in een blockchain-bericht van de exploiter.

De hacker verklaarde: “De ontwikkelingsportefeuille verdiende aanzienlijk meer dan ik tijdens deze exploit, en ik heb geen andere manier om ervoor te zorgen dat die fondsen op de juiste manier worden gebruikt.”

Zijn Solana en XRP beursfondsen nu aan de beurt? Bank legt uit

Zijn Solana en XRP beursfondsen nu aan de beurt? Bank legt uit

Memecoin-handel gaat door ondanks risico’s

Ondanks dit incident blijven memecoin-handelaren onverstoorbaar doorgaan met het kopen van ‘grappige’ cryptomunten. Een razendpopulair voorbeeld is uiteraard Pepe (PEPE), die op 27 mei opnieuw een nieuw all-time high bereikte van $0.00001718 na een stijging van meer dan 75% in de afgelopen week. Hoewel memecoins zoals Pepe geen intrinsieke waarde hebben en extreem volatiel zijn, weten sommige handelaren enorme winsten te behalen door handig in te spelen op de markt. Zo transformeerde een slimme trader twee weken geleden een investering van $3.000 in een verbluffende $46 miljoen door te handelen in Pepe.


Post Views: 32

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment