Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream

Louise de Graaf


De oprichter van een nieuwe meme-crypto heeft wel een hele pijnlijke ervaring achter de rug. De waarde van de pas gelanceerde memecoin Rizz (RIZZ) kelderde namelijk met maar liefst 90 procent terwijl de oprichter het project aan het introduceren was op socialmediaplatform X.

Koers van cryptomunt BNB kan stijgen door succesvolle update

Koers van cryptomunt BNB kan stijgen door succesvolle update

Nieuwe meme-crypto tijdens livestream opeens extreem volatiel

Rizz, gelanceerd op 18 juni op het Solana (SOL) netwerk, trok aanvankelijk de aandacht van crypto-enthousiastelingen. Echter, de euforie maakte al snel plaats voor teleurstelling toen de crypto koers dramatisch instortte tijdens de live-sessie op X.

Tijdens de X Space waren verschillende prominente figuren uit de crypto-gemeenschap aanwezig, waaronder Nicolas Vaiman, CEO van Bubblemaps. Vaiman stelde kritische vragen over de zogenaamde ‘bubbels’. Dat zijn clusters die buitenproportionele holdings in een klein aantal accounts laten zien van een coin, data die middels de blockchain in te zien is.

Het Rizz-team gaf toe meer dan 80 procent van de totale token supply te controleren, wat vragen opriep over de decentralisatie en eerlijke verdeling van het project. Het was na de vragen van Vaiman dat de RIZZ koers opeens plotseling hard begon te dalen.

De oprichter van Rizz, bekend als “Rick”, reageerde merkbaar geschokt op de plotselinge koersdaling. Vaiman beschreef de situatie als volgt: “Toen de prijs instortte, klonk de oprichter van Rizz emotioneel, en ik voelde me ongemakkelijk om vragen te stellen. Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat hij misschien aan het huilen was.”

Achter de schermen van een memecoin-lancering

De extreme prijsdaling werd voornamelijk veroorzaakt door vroege ‘snipers‘. Dit zijn traders die in de eerste minuten na de lancering grote hoeveelheden tokens wisten te bemachtigen. Dit fenomeen is niet ongebruikelijk bij memecoin-lanceringen en kan leiden tot extreme prijsschommelingen, zeker wanneer er negatieve feiten naar buiten komen zoals in dit geval.

Er doen geruchten de ronde dat “Rick” mogelijk niet de daadwerkelijke leider van Rizz is. Vaiman stelt in gesprek met Cointelegraph dat een groep ontwikkelaars uit Singapore, bekend om het creëren en ‘rugpulls’ van memecoins, de werkelijke drijvende kracht achter het project zou kunnen zijn.

Meme-crypto, zoals dogecoin (DOGE), shiba inu (SHIB) en PEPE (PEPE) staan erom bekend volatiel te zijn. Deze categorie van crypto wordt dan ook als de meeste risicovolle categorie gezien onder veel investeerders. Meme-crypto waarvan het grootste deel van de voorraad in handen zijn vormen hiern het grootste risico.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment