Memecoins onderuit, dogwifhat valt uit top 50 na 40% daling

Louise de Graaf


Het is een sombere dag op de cryptomarkt. Vrijwel de gehele top 100 grootste cryptomunten kleuren weer rood vandaag, waaronder grote munten als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en solana (SOL).

Het zijn echter weer de zogenaamde memecoins die de hardste klappen vangen. Meerdere memecoins staan vandaag ruim 10% in het rood en staan nog dieper in het rood ten opzichte van een week en een maand geleden


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Cryptocrash: Harde klappen voor memecoins

De twee grootste memecoins op de markt, dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), dalen vandaag met respectievelijk 4,6% en 5,7%. Dat is echter niets vergeleken met de andere memecoins in de top 100.

Zo zakt bonk (BONK) met bijna 9%, book of meme (BOME) met meer dan 9%, pepe (PEPE) met bijna 10% en floki (FLOKI) al met meer dan 10%. Floki staat zelfs meer dan 18% in de min ten opzichte van een week geleden.

Floki staat inmiddels meer dan 30% in het rood ten opzichte van een maand geleden en voor bonk is dat inmiddels meer dan 40%.

Dogwifhat daalt het hardst en valt uit top 50

Er is echter geen memecoin die momenteel zo hard daalt als dogwifhat (WIF). WIF is een relatief nieuwe memecoin op het Solana-netwerk en was eerder dit jaar nog de sterkste stijger op de markt.

Memecoins zijn echter berucht voor hun volatiliteit, zelfs in de cryptomarkt. Van alle memecoins vangt WIF de hardste klappen de laatste tijd.

WIF is vandaag gedaald met maar liefst 13% naar $1,52. Zijn marktkapitalisatie was daarmee gezakt naar $1,52 miljard.

Daarmee staat WIF ten opzichte van een week geleden bijna 40% in het rood en dat is zelfs vergeleken met andere memecoins een harde daling.

Daarmee valt WIF nu uit de top 50 grootste munten en werd het kortstondig terug ingehaald door fantom (FTM).

Op het moment van schrijven toont de markt een heel voorzichtig herstel, waarbij opvallend WIF juist enigszins de leiding neemt. WIF stijgt met zo’n 2% richting $1,6. Het toont daarmee aan dat het momenteel de meest volatiele munt in de top 100 blijft.

Is daarmee de daling voorbij? Analist Bluntz waarschuwde al eerder dat WIF hard kan dalen. Hij meldt in een nieuw bericht dat WIF mogelijk nog helemaal naar $1 kan zakken voordat de koers weer aan een echt herstel begint.


Post Views: 18

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment