Metallica crypto-hack zorgt voor 43.000% explosie crypto scam coin

Louise de Graaf


Het socialmedia-account van de legendarische band Metallica op X werd woensdag kortstondig overgenomen door hackers. De hackers gebruikten vervolgens het account om een crypto-token te promoten. Het incident is de zoveelste keer dat beroemdheden het doelwit worden van social media hacks met als doel het promoten van willekeurige crypto tokens, zoals vaker in het crypto nieuws te lezen is.


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Hackers misleiden fans, willen METAL crypto verkopen

De hack werd goed getimed. Deze vond namelijk plaats op het moment dat Metallica bezig is met promotiecampagnes voor hun nieuwe album en tour. Hackers gebruikten deze hack om berichten te plaatsen over de METAL token waarmee de band betrokken zou zijn. De X post bevatte onder andere een link die zogenaamd leidde naar een platform waar fans de token konden aanschaffen.

Volgens de berichten werd de METAL token gelanceerd in samenwerking met Ticketmaster en de betalingsdienst Moonpay. Keith Grossman, de voorzitter van Moonpay, liet via een bericht op X weten dat ā€œMoonPay niet de METAL token steuntā€. Metallica zelf en Ticketmaster hebben vooralsnog niet gereageerd op het incident. Wel zijn alle nepberichten inmiddels verwijderd en lijkt de band de controle over hun account weer terug te hebben.

Metallica is een van de bekendste bands ter wereld, en de achterban is dan ook enorm. Fans werden met door middel van de nep-posts overgehaald de METAL token te kopen. Zo zouden fans de tokens onder andere kunnen gebruiken om gratis concertkaarten te krijgen.

METAL token steeg erg hard na hack

Binnen enkele minuten nadat de hackers de berichten online plaatsten steeg de waarde van METAL hard. Na 20 minuten bedroeg de totale marktkapitalisatie van de token meer dan $3 miljoen na een koersstijging van meer dan 43.000 procent. Het handelsvolume steeg tot $10 miljoen en in totaal vonden er meer dan 30 duizend transacties plaats.

De waarde van de METAL crypto in kwestie steeg even flink.
De waarde van de METAL crypto in kwestie steeg even flink.

Van deze forse marktkapitalisatie is inmiddels heel weinig over. Deze bedraagt momenteel slechts $35 duizend. De kans dat de hackers zelf flink verdient hebben aan de hack is echter heel groot.

De afgelopen weken werden ook de rapper 50 Cent en voormalig worstel-legende Hulk Hogan het doelwit van vergelijkbare hacks. Hoe het account van Metallica precies is overgenomen is momenteel niet duidelijk.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment