MetaMask en Robinhood openen samen nieuwe poort naar crypto

Louise de Graaf


MetaMask, de bekende self-custodial crypto wallet, timmert hard aan de weg. Nadat het vorige week een grote samenwerking met betalingsgigant Visa bekendmaakte, slaat de crypto wallet nu de handen ineen met het grote Robinhood.

Met behulp van de Robinhood integratie kunnen MetaMask gebruikers vanaf nu crypto kopen met de liquiditeit van Robinhood. Dit hebben de twee partijen via X bekendgemaakt.


Crypto ontbijt: exchanges dumpen miljarden, SEC krijgt kritiek

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

MetaMask timmert aan de weg

MetaMask integreert Robinhood Connect als een fiat on-ramp dienst voor crypto. Via deze integratie kunnen gebruikers van MetaMask gemakkelijk crypto kopen als bitcoin (BTC) met fiat valuta zoals dollars en euro’s. 

De deal tussen MetaMask en Robinhood is een nieuwe stap in de adoptie van crypto. Er wordt met de deal een brug geslagen tussen de crypto sector en de traditionele financiële industrie. De integratie is vooralsnog alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten.

Crypto kopen via de MetaMask wallet kon al. Hierbij werden decentralized finance (DeFi) platformen zoals Uniswap geïntegreerd. Nu komt dus de mogelijkheid van Robinhood erbij. Gebruikers kunnen met de Robinhood integratie  crypto kopen met gebruik van de ‘order flow’ van Robinhood. Ook kunnen gebruikers van Robinhood probleemloos crypto assets naar hun MetaMask wallet overzetten vanaf de broker.

Met deze nieuwe toepassingen krijgen gebruikers van MetaMask steeds meer autonomie en controle over hun crypto. Met deze grote stap wordt de afhankelijkheid van gecentraliseerde exchanges steeds kleiner. Lorenzo Santos van MetaMask beaamt dit.

“We weten dat internet- en crypto gebruikers meer controle en eigendom willen. [Deze samenwerking] zal mensen helpen om toegang te krijgen tot crypto op een soepele manier en met ‘self-custody’. Dit doen we door ze koopopties aan te bieden bij dienstverleners die ze al gebruiken en vertrouwen.”

Ook Visa gaat voor crypto adoptie

Vorige week maakte de wereldwijde betalingsdienst Visa ook een crypto integratie bekend. In samenwerking met de web3 infrastructuur dienstverlener Transak maakt Visa sinds vorige week de directe verkoop van crypto mogelijk. De dienst is beschikbaar in 145 landen, waaronder in Nederland.

De nieuwe integratie van Visa maakt het mogelijk om direct vanaf een crypto wallet zoals MetaMask crypto te verkopen en geld te storten op een Visa betalingskaart. Hierdoor wordt het gebruik van centrale exchanges voor het verkopen van crypto overbodig. Lees hierover meer in dit artikel.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment