Meta’s onduidelijke crypto plannen zorgen voor ophef in de politiek

Louise de Graaf


In 2022 diende Meta, het bedrijf achter onder andere Facebook, vijf aanvragen in voor crypto en blockchain gerelateerde handelsmerken. Tot op heden heeft het bedrijf echter nog geen concrete plannen hiervoor aangekondigd. Het Amerikaanse Financial Services Committee zou nu graag willen weten wat voor plannen Meta precies met crypto heeft.


Pastoor achter crypto scam van €1,2 miljoen: ‘verbouwing was God’s idee’

  • icon-finance

    Finance nieuws

Heeft Meta crypto plannen?

Op maandag vroeg Maxine Waters, lid van het comité, aan Mark Zuckerberg, CEO van Meta, wat de vijf crypto aanvragen precies moeten betekenen. Ze stelt dat de handelsmerk aanvragen “een intentie aantonen om de betrokkenheid van het bedrijf binnen het digitale asset ecosysteem uit te breiden”. De vijf handelsmerk aanvragen werden allen op 18 januari 2022 ingediend.

“Ik schrijf om mijn zorgen te uiten over de vijf handelsmerk aanvragen van Meta Platforms met betrekking tot meerdere digitale asset diensten en blockchain technologie.”

Aldus Waters die zich klaarblijkelijk zorgen maakt en meent dat Meta aan crypto plannen werkt. Meta zelf stelde echter in oktober 2023 dat “er geen activiteiten omtrent digitale assets plaatsvinden bij Meta”. In 2019 liet Meta concrete crypto plannen vallen na groeiende druk van wetgevers. Later dat jaar kondigde het bedrijf nog plannen aan voor een crypto wallet maar dit kwam ook niet van de grond.

Meta heeft zes maanden

Waters wil nu dus dat Meta met duidelijkheid komt. Meta heeft een Notice of Allowance (NOA) ontvangen voor de vijf aanvragen. Dit geeft het bedrijf zes maanden om aan te geven of het de handelsmerken gaat gebruiken. Ook heeft het bedrijf een optie een verlenging van zes maanden aan te vragen voor dit statement.

Op 15 augustus 2023 kreeg Meta ook al een NOA op de deurmat over de handelsmerk aanvragen. De eerste deadline voor deze NOA staat gepland voor 15 februari. Heel veel druk legt de actie van Waters dus vooralsnog niet op Meta. De techgigant heeft nog niet gereageerd op de brief van het comité-lid

Nu gratis: volg net als miljoenen traders al je investeringen


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment