MicroStrategy gehackt en vooral één crypto gebruiker betaalt de prijs

Louise de Graaf


Het Twitteraccount van MicroStrategy, het beursgenoteerde bedrijf van Michael Saylor met maar liefst 190.000 bitcoin (BTC) in bezit, was vanochtend gehackt.

Op maandagochtend werden niet-wetende gebruikers misleid met een advertentie voor een neppe weggeefactie op het Twitteraccount van MicroStrategy. Dat kwam vooral één gebruiker opvallend duur te staan.


Bitcoin is onderweg naar een nieuwe all time high in 2024

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Ethereum Aidrop op Twitteraccount van Bitcoin bull MicroStrategy

Op 26 februari werd plotseling ontdekt dat een advertentie voor een zogeheten airdrop op het Twitteraccount van MicroStrategy stond.

Airdrops zijn in de crypto-wereld een soort weggeefactie van tokens ter promotie van een (nieuw) project.

Volgens het Twitterbericht zou MicroStrategy zijn eigen “MSTR” token hebben op het Ethereum (ETH) netwerk. In het Twitterbericht stond ook een link naar de valse weggeefactie.

Het bleek natuurlijk niet om een echte airdrop te gaan. Nietsvermoedende gebruikers werden via de link gevraagd om toegang te geven tot hun Web3 wallets.

Naar verluidt werden de wallets vervolgens automatisch en direct leeggeroofd.

Een crypto gebruiker verliest meer dan $400.000 in scam

Wellicht denk je “wie trapt hier nou in?” De meer oplettende en ervaren crypto-gebruiker weet waarschijnlijk dat MicroStrategy en eigenaar Michael Saylor enkel geïnteresseerd zijn in bitcoin.

Saylor wil niets weten van alle andere crypto, ook niet van ethereum, en MicroStrategy zal waarschijnlijk nooit zelf een eigen token lanceren.

Desondanks zijn al meerdere gebruikers beroofd in deze phishing scam en vooral één onbekende gebruiker is flink de dupe.

ZachXBT, een bekende crypto detective, meldt dat al ongeveer $440.000, of €406.000, aan crypto is gestolen via de neppe airdrop.

Het grootste deel hiervan was mogelijk gestolen van een enkele gebruiker, voegt Scam Sniffer eraan toe.

Deze gebruiker heeft namelijk $424.768 aan crypto verloren in de oplichting. Het gaat dan om Wrapped Balance AI (wBAI), Wrapped Pocket Network (wPOKT) en Chintai (CHEX) dat uit zijn wallet werd gestolen.

Volgens de onderzoekers gebeurde dit slechts enkele minuten nadat het Twitteraccount van MicroStrategy was gehackt en de phishing scam online werd geplaatst.

Het verhaal dient als een goede herinnering om nooit zomaar links te klikken op het internet en zeker niet om toestemming aan partijen te geven tot je wallet.

Twitter staat vanwege zijn grote crypto-gemeenschap vol met oplichters. De phishing scam is ondertussen verwijderd van het Twitteraccount van MicroStrategy, maar MicroStrategy heeft vooralsnog niks gezegd over het incident.


Post Views: 181

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment