MicroStrategy wil bitcoin-plan uitbreiden met honderden miljoenen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) bedrijf microStrategy, dat van bitcoins kopen zijn hobby heeft gemaakt, kwam recentelijk in het Bitcoin nieuws met het plan om $500 miljoen op te halen middels een aandelenverkoop om extra bitcoins te kunnen kopen. Enkele dagen later verhoogde het beursgenoteerde bedrijf zijn inzet met maar liefst 40%, om zo nóg meer bitcoins aan zijn schatkist toe te voegen.

Bitcoin onder druk door ‘sterke’ Amerikaanse arbeidsmarkt

Bitcoin onder druk door 'sterke' Amerikaanse arbeidsmarkt

Bitcoin-plan verhoogd tot $700 miljoen

Specifiek kondigde MicroStrategy het plan aan om voor $500 miljoen aan converteerbare obligaties aan te bieden. Dit betekent dat investeerders obligaties kunnen kopen die in de toekomst kunnen worden omgezet in aandelen van het bedrijf. De netto-opbrengsten zouden voornamelijk worden gebruikt om extra bitcoins te verwerven.

Enkele dagen later verhoogde de Amerikaanse softwareleverancier zijn aanbod met 40% tot maar liefst $700 miljoen.

De obligaties zijn bedoeld voor institutionele beleggers en worden privé aangeboden. Ze zijn ongedekt, hebben senior status – wat inhoudt dat ze prioriteit hebben bij terugbetaling in het geval van een faillissement – en lopen in juni 2023 af.

Het is niet de eerste keer dat het aan de NASDAQ-genoteerde bedrijf via een dergelijke aandelenverkoop kapitaal bij elkaar sprokkelt om extra bitcoins mee te kopen. MicroStrategy heeft al miljarden dollars aan bitcoins gekocht die met leningen zijn gefinancierd. Volgens de Amerikaanse bankgigant JPMorgan neemt MicroStrategy hiermee een groot risico, zo liet het enkele maanden geleden weten.

Grootste beursgenoteerde BTC-houder ter wereld

MicroStrategy lijkt zich dus echter weinig aan te trekken van de kritiek en zet zijn Bitcoin-strategie gewoon op dezelfde voet voort. Het bedrijf is heilig overtuigd in het decentrale activum en steekt al jaren voortdurend kapitaal in bitcoin.

In 2020 waagde MicroStrategy zich als eerste beursgenoteerd bedrijf tot ‘s werelds grootste crypto. Sindsdien is het bedrijf nooit gestopt met bijkopen, en lijkt het geloof in bitcoin alleen maar te zijn gegroeid. Inmiddels bezit MicroStrategy maar liefst 214.400 bitcoins wat tegen de huidige bitcoin koers overeenkomt met een astronomische waarde van ongeveer $14 miljard.

Er is geen enkel ander beursgenoteerd bedrijf dat ook maar enigszins in de buurt komt van dit gigantische BTC-bezit van MicroStrategy. Aangezien de BTC-strategie van het bedrijf in de hoogste versnelling door blijft razen, lijkt een verschuiving voorlopig ook niet in zicht.


Post Views: 18Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment