Na dramatische maand komen bitcoin ETF’s in mei weer helemaal terug

Louise de Graaf


In de afgelopen twee weken hebben de bitcoin (BTC) beursfondsen (ETF’s) in de Verenigde Staten weer positieve ontwikkelingen gezien. Het positieve nieuws volgt na een moeilijke periode in april, toen de BTC koers flink daalde er en ook veel kapitaal weer wegstroomde uit de fondsen. Inmiddels hebben de instromen in mei de slechte maand april alweer helemaal goed gemaakt.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

April was moeilijk voor bitcoin (BTC)

De maand april was een uitdagende periode voor bitcoin ETF’s en de koers, waarbij aanzienlijke uitstromen plaatsvonden. Deze negatieve ontwikkelingen in april vielen samen met een daling van de bitcoin koers van ongeveer 20 procent.

Het kapitaal dat in april wegstroomde zorgde voor enige paniek onder investeerders. Senior ETF-analist van Bloomberg, Eric Balchunas, benadrukt dat dergelijke fluctuaties echter normaal zijn in de levenscyclus van een ETF. “Het is belangrijk om niet te emotioneel te reageren op de stroombewegingen die komen en gaan,” aldus Balchunas. “Ze maken deel uit van het leven van een ETF, maar ik denk dat ze op lange termijn positief zullen uitvallen.”

Inmiddels is er sinds de lancering tenminste 12,3 miljard dollar geïnvesteerd in de fondsen.

Bitcoin ETF’s laten weer positieve cijfers zien in mei

In mei is er een duidelijke ommekeer zichtbaar met 1,3 miljard dollar aan instromen in bitcoin ETF’s, wat de negatieve stromingen van april volledig goedmaakt. Dit herstel valt samen met een stijging van de bitcoin koers, die momenteel weer rond de 67.000 dollar handelt, een stijging van 18 procent ten opzichte van het dieptepunt in april.

Balchunas stelt daarnaast dat de instromen en uitstromen, hoewel significant op korte termijn, relatief klein zijn ten opzichte van het totale beheerde vermogen van de ETF’s. “De stroomhoeveelheden aan beide kanten zijn klein in verhouding tot het beheerde vermogen, misschien 1-2%,” aldus Balchunas.

Gisteren werden opnieuw aanzienlijke instromen genoteerd bij de bitcoin ETF’s, met een totaal van 211,5 miljoen dollar, wat de wekelijkse instromen op 939 miljoen dollar brengt. Dit is gelijk aan ongeveer 14.000 BTC, pakweg het aantal BTC dat in 31 dagen gemaakt wordt.

Grayscale’s GBTC ontving 31,6 miljoen dollar aan instromen, Fidelity 99,4 miljoen dollar en Blackrock 38,1 miljoen dollar, aldus WhalePanda op X.


Post Views: 348

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment