Neppe Bitcoin ETF goedkeuring leidt tot grote crypto-verliezen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) beleefde gisteravond opmerkelijke prijsvolatiliteit nadat middels een nepbericht bekend werd gemaakt dat Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) goedgekeurd werden. Na een significante stijging tot hoogtes die in maart 2022 voor het laatst zijn gezien, maakte de koers een flinke uitglijder. De grote prijsschommelingen hebben tot een vloedgolf aan liquidaties geleid op de crypto markt.


Bitcoin ETF countdown: 89% zet in op goedkeuring binnen 2 weken

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Crypto handelaren massaal geliquideerd

Voordat de crypto-wereld op zijn kop werd gezet bewoog de bitcoin koers nog om en nabij de 46.800 dollar. Toen het officiële X-account van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission rond 22:15 uur deelde dat Bitcoin spot ETF’s waren goedgekeurd, schoot de koers in slechts 15 minuten tijd naar een absolute piek van grofweg 48.000 dollar. De laatste keer dat de koers op een dergelijk niveau stond, was op 29 maart 2022.

Na het bereiken van de 48.000 dollar nam de verkoopdruk fors toe en daalde bitcoin in rap tempo tot een dieptepunt van 44.631 dollar. Dit staat gelijk aan een totale daling van zo’n 7 procent. Na het dieptepunt werd bekend dat het om nepnieuws bleek te gaan; het X-account van de SEC zou namelijk zijn gehackt.

De hevige prijsschommelingen zorgden voor bijna 90 miljoen dollar aan bitcoin liquidaties, in zowel long- als short-posities. Het totaal aan liquidaties voor bitcoin in de afgelopen 24 uur staat gelijk aan 86,22 miljoen dollar. 50,13 miljoen dollar daarvan betrof long-posities, en 36,09 miljoen dollar bestond uit short-posities.

In de gehele crypto markt is er in de afgelopen 24 uur voor 221,45 miljoen dollar aan posities geliquideerd. Hiervan is 133,46 miljoen dollar afkomstig van long-posities, en 88,06 miljoen dollar van short-posities.

Bovenstaande data is afkomstig van Coinglass.

Bitcoin koers in spanning, officieel ETF-besluit volgt vandaag

Gedurende de nacht heeft bitcoin voornamelijk zijwaarts bewogen rond de 46.000 dollar. Zojuist heeft de koers wederom een scherpe daling meegemaakt tot een dieptepunt van zo’n 45.400 dollar. De actuele prijs komt uit op 45.645 dollar.

Vandaag staat de laatste deadline voor de gezamenlijke Bitcoin ETF-aanvraag van ARK Invest en 21Shares op de agenda. Naar verwachting zal de toezichthouder meerdere ETF’s goedkeuren. De ontwikkelingen van gisteravond hebben de spanningen in het crypto-landschap in ieder geval tot een hoger niveau getild, wat resulteert in een zeer volatiele bitcoin koers.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment