Nieuw record voor bitcoin koers, ETF updates en meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Bitcoin koers zakt, maar 200-dagen moving average op nieuw record

Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om de $65.000 te heroveren en vervolgens zakte de koers terug naar de $63.000.

Desondanks presteert bitcoin sterker dan ooit over de lange termijn, aangezien de 200-dagen simple moving average, een bekende indicator, een nieuw record heeft bereikt van $50.350.

De rest van de cryptomarkt heeft het vandaag, op enkele uitzondering na, echter zwaarder. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Bitcoin-ETF’s zien voor 2e dag op rij instroom, ook die van Grayscale

Vandaag hebben we weer goed nieuws over de Amerikaanse spot bitcoin-ETF’s. De beursfondsen zagen voor de tweede dag op rij een netto-instroom.

Met $217 miljoen kwam de instroom op 6 mei niet zo hoog uit als de $378,3 miljoen op vrijdag 3 mei. Toch is dat boven het gemiddelde.

Zelfs de bitcoin-ETF van Grayscale zag gisteren een netto-instroom al was dat slechts $3,9 miljoen.

Crypto-ETF’s in Hongkong presteren ondermaats en zien uitstroom

De nieuwe bitcoin (en ethereum (ETH)) ETF’s in Hongkong hebben echter moeite om kapitaal aan te trekken.

Niet alleen bleef de instroom vorige week zeer laag, gisteren werd er zelfs een netto-uitstroom gemeten.

$1,7 miljoen vertrok op 6 mei uit de nieuwe crypto-ETF’s van Hongkong.

Amerikaanse toezichthouder stelt besluit ethereum-ETF uit

Ondertussen heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wederom haar beslissing uitgesteld voor een spot ethereum-ETF.

De toezichthouder heeft het besluit over de aanvraag van Galaxy uitgesteld naar juli. Op 23 mei valt echter de definitieve deadline voor de aanvraag van VanEck en de kans lijkt groot dat de SEC dan haar beslissing voor alle ethereum-ETF’s zal bekendmaken.

De markt had begin dit jaar nog veel vertrouwen dat de SEC de aanvragen zou goedkeuren, maar van dat vertrouwen is nog weinig over.

SEC gaat waarschijnlijk Robinhood aanklagen

Daarnaast heeft de SEC een zogeheten ‘Wells notice’ gestuurd naar Robinhood Crypto, de cryptotak van het populaire handelsplatform Robinhood.

Dat betekent dat de toezichthouder momenteel onderzoek doet naar het bedrijf en mogelijk op het punt staat een aanklacht in te dienen. Dat zal waarschijnlijk zijn voor de ongeregistreerde verkoop van securities, of effecten.

Robinhood meldt teleurgesteld te zijn omdat het altijd heeft geprobeerd goed samen te werken met de SEC. Aandelen van Robinhood daalden vervolgens en mogelijk ook de prijzen op de cryptomarkt.

Meer handhavingsacties tegen cryptobedrijven zullen komende 2 jaar volgen

De Amerikaanse autoriteiten treden de laatste tijd zeer streng op tegen de crypto-industrie en dat is mogelijk nog lang niet voorbij.

De voorzitter van de andere grote Amerikaanse financiële toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), waarschuwt cryptobedrijven voor een nieuw golf van handhavingsacties in de komende twee jaar.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment