nieuwe all-time high in zicht in 2024

Louise de Graaf


Ethereum (ETH), de op een na grootste cryptocurrency qua marktwaarde, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt door de grens van $3.000 te doorbreken, het hoogste niveau sinds april 2022. Deze stijging wordt ondersteund door een technische analyse van Kraken OTC, die een interessant patroon op de wekelijkse grafiek heeft onthuld: een uitbraak uit een oplopende driehoek. Dit patroon suggereert een mogelijke stijging naar een nieuwe recordhoogte voor ETH.

Technische signalen wijzen omhoog voor ETH

De oplopende driehoek wordt gevormd door een horizontale trendlijn die de hoogtepunten van augustus 2022 en april 2023 verbindt, samen met de opwaarts hellende bodemlijn die de dieptepunten van juni 2022 en november 2022 verbindt. Het lijkt volgens Kraken OTC duidelijk op een herovering van de marktcontrole door de ‘bulls’. Deze beweging doorbreekt een langdurige weerstand en toont een afname in neerwaartse prijsdruk voor de koers van ETH.

Volgens Kraken OTC heeft ETH sinds de uitbraak niet meer gehandeld onder de $2.141, een extreem belangrijk punt in de driehoek die Kraken OTC aanhaalt. Dit niveau dient nu als een steunpunt, wat de opwaartse trend bevestigt. Andere indicatoren bevestigen volgens Kraken OTC ook deze bullish trend. Het ziet er op de grafiek dus allemaal erg goed uit als we deze technische analyse mogen geloven.

Fundamentele en technische harmonie

De stijging van ETH wordt niet alleen door technische analyse ondersteund, maar ook door een positieve fundamentele zaken. Sinds de overstap van Ethereum naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme is er een opmerkelijke vermindering in het aanbod van ether waargenomen. Dit legt een solide basis voor verdere prijsstijgingen. Daarnaast staat er een belangrijke grote update, de Dencun update, op de agenda over een paar weken.

De huidige technische en fundamentele indicatoren suggereren een sterke bullish trend, die de weg zou kunnen vrijmaken voor ether om nieuwe hoogtepunten te bereiken. De crypto-gemeenschap houdt de adem in nu ETH op weg is naar mogelijk een nieuw all-time high van $5.200. Als we de analyse van Kraken OTC mogen geloven is het absoluut mogelijk dit jaar.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment