Nieuwe bitcoin ETF haalt €1,2 miljoen binnen op eerste handelsdag

Louise de Graaf


Op de Australische effectenbeurs (ASX) is de eerste Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF) gelanceerd, een belangrijke mijlpaal voor de industrie van crypto in Australië. De ETF, uitgegeven door VanEck, behaalde op de eerste handelsdag een handelsvolume van $1,3 miljoen AUD met 96.476 verhandelde aandelen.

Bitcoin weddenschap loopt fout af voor Drake en fortuin verdampt

Bitcoin weddenschap loopt fout af voor Drake en fortuin verdampt

Veelbelovende start voor Bitcoin ETF in Australië

De start van het beleggingsproduct in Australië lijkt veelbelovend. Hoewel de cijfers van het handelsvolume op dag één aanzienlijk lager is dan de handelsvolumes van vergelijkbare producten in de VS, toont het de groeiende interesse in bitcoin (BTC) als beleggingsmiddel in Australië.

De VanEck Bitcoin ETF (VBTC) biedt beleggers een gereguleerde en transparante manier om blootstelling aan bitcoin te krijgen, zonder de complexiteit van directe aankoop en beveiliging van de digitale activa. Jamie Hannah is de vervangend hoofd van investeringen en kapitaalmarkten bij VanEck. Hannah merkte op dat ondanks het kleinere Australische marktvolume, de interesse van zowel particuliere als professionele beleggers sterk is.

Vermogensbeheerder VanEck vertelde CoinTelegraph dat het optimistisch is dat het product dezelfde groei zal doormaken als Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Het verschil in marktgrootte is natuurlijk erg groot, maar dat neemt niet weg dat het een succes kan worden.

“Ondanks het feit dat de Australische markt een stuk kleiner is dan de Amerikaanse en het grootste deel van onze stroom bestaat uit retail in plaats van institutionele beleggers, is er een mogelijkheid dat we een vergelijkbaar pad zullen volgen,” vertelde Hannah.

CEO VanEck lyrisch over Australische markt

De lancering van deze ETF volgt op eerdere goedkeuringen van Bitcoin ETF-producten in Australië. Voorbeelden hiervan zijn de Monochrome Bitcoin ETF en de Global X 21Shares Bitcoin ETF. VanEck’s product voegt zich bij deze bestaande opties, waardoor beleggers meer keuzes hebben binnen een gereguleerd kader.

De CEO van VanEck, Arian Neiron, erkent dat bitcoin een opkomende beleggingscategorie is. Daarover zegt hij dat “veel adviseurs en beleggers toegang willen krijgen”.

“VBTC maakt bitcoin ook toegankelijker door alle back-end complexiteit te beheren. Het is niet langer nodig om de technische aspecten van het verwerven, opslaan en beveiligen van digitale activa te begrijpen,” voegde hij eraan toe.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment