Nieuwe Solana memecoin ziet prijs exploderen na $10 miljoen blunder

Louise de Graaf


De cryptowereld heeft een nieuwe ster aan het firmament. Slerf (SLERF), een memecoin gebouwd op het Solana (SOL) netwerk, heeft recentelijk de aandacht getrokken om een ongelukkige reden. De oprichter van Slerf heeft per ongeluk maar liefst 10 miljoen dollar aan pre-sale tokens verbrand. Al deze tokens zijn niet terug te halen volgens de berichtgeving.

Fatale fout van oprichter memecoin Slerf

Het verhaal van Slerf begon als een typische opkomende memecoin, met een flinke dosis humor. Echter hebben recente ontwikkelingen deze eenvoudige memecoin omgetoverd tot een onderwerp van discussie en verbazing in de wereld van crypto.

De oprichter van Slerf had per ongeluk een cruciale programmeerfout gemaakt, waardoor hij zijn toegang tot de pre-sale fondsen verloor. Al snel kwam hij erachter dat de waarde van zo’n 10 miljoen dollar niet terug te krijgen was omdat alle tokens verbrand waren. Vrijwel direct ging hij naar X (voorheen Twitter) om zijn excuses aan te bieden.

“Guys, ik heb het verkloot,” schreef het officiële X-account van het project. “Ik heb de LP (liquidity pool) verbrand en de tokens die apart waren gezet voor de airdrop. De mint-rechten zijn al ingetrokken dus ik kan ze niet minten. Er is niets dat ik kan doen om dit te herstellen. Het spijt me zo erg.”

Het team van Slerf ging niet veel later naar een X-Space om de situatie verder uit te leggen. Teamlid Slorg, die uiteindelijk verantwoordelijk bleek van het incident, zei:

“Ik ben misselijk van ellende. Ik ben letterlijk op het punt om over te geven. Ik ben sprakeloos. Ik weet niet wat ik moet doen.”

Slorg noemde het project Slerf een ‘side quest’. Dat schoot bij een deelnemer in het verkeerde keelgat. Zo reageerde hij: “Tien miljoen dollar verliezen aan een ‘side quest’ is gek.”

Slerf krijgt enorme prijs-boost na afloop

De impact van deze vergissing was verbluffend. Niet alleen verloor de oprichter de mogelijkheid om de pre-sale fondsen te gebruiken voor verdere ontwikkeling van Slerf. Ook veroorzaakte het een onmiddellijke prijsstijging en handelsactiviteit op verschillende platforms. Volgens data van Lookonchain steeg het handelsvolume van Slerf naar ongekende hoogten, waarbij het zelfs een volume van 17 miljard dollar bereikte.

De prijs van SLERF is zo ongeveer 242 procent gestegen in het een uur als gevolg van het nieuws. Een handelaar verdiende zo meer dan $3 miljoen in 12 minuten door te handelen in de SLERF-munt.

Het blockchain-onderzoeksplatform Loononchain onthulde dat iemand met meer dan 32 miljoen dollar aan solana 606.000 dollar heeft uitgegeven om 1,7 miljoen SLERF te kopen. Deze wallet had nog nooit tokens gekocht, terwijl de memetoken met het luiaard-thema in een paar uur naar 1,5 miljoen dollar aan ongerealiseerde winst steeg.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment