Nieuwe tegenslag voor Ethereum ETF’s, experts negatiever

Louise de Graaf


Nadat er in januari dit jaar meerdere bitcoin (BTC) beursfondsen (ETF’s) werden goedgekeurd, waren de ogen de afgelopen maanden gericht op ethereum (ETH). Want de grootste altcoin van de markt zou de volgende kunnen zijn die onderdeel wordt van dergelijke beursfondsen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteren een besluit genomen over de lopende aanvragen. De toezichthouder heeft de aanvragen namelijk verder uitgesteld. En dat kan slecht nieuws zijn volgens experts.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Ethereum ETF’s nog niet goedgekeurd

In een besluit laat de SEC weten dat het de aanvragen van Hashdex en ARK 21Shares heeft uitgesteld. Het daadwerkelijke besluit moet nu eind mei volgen, dan valt namelijk de laatste deadline voor de aanvragen.

Naast de twee partijen waarvan de aanvragen zijn uitgesteld lopen ook nog ethereum spot ETF-aanvragen van partijen als BlackRock en Fidelity.

Een ETF, of Exchange Traded Fund, is een type beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld, vergelijkbaar met aandelen. Een “spot Ethereum ETF” zou specifiek gericht zijn op het volgen van ethereums koers. In plaats van dat beleggers direct ethereum kopen en verkopen, doet dit fonds dit voor hen.

Analisten steeds pessimistischer, ethereums koers reageert nauwelijks

Nu er weer uitstel volgt, worden bekende ETF-experts steeds pessimistischer. James Seyffart van Bloomberg laat op X weten dat zijn aanvankelijk optimistische verwachtingen zijn veranderd:

“Mijn voorzichtig optimistische houding ten opzichte van ETH ETF’s is de afgelopen maanden veranderd. We denken nu dat deze uiteindelijk op 23 mei voor deze ronde zullen worden afgewezen.”

Seyffart voegt toe dat zijn verwachting vooral wordt beïnvloed door het feit dat de SEC nauwelijks met de aanvragers communiceert. Dit was heel anders toen de aanvragers bitcoin ETF’s wilden lanceren. Toen hadden de SEC en uitgevers als BlackRock veelvuldig meetings.

Ethereums koers reageert overigens vrijwel niet op het slechte nieuws. ETH handelt op het moment van schrijven ruim 10 procent hoger dan 24 uur geleden. Het presteert hiermee beter dan bijvoorbeeld bitcoin.

Daarmee handelt ETF nog wel altijd een flink stuk onder de prijs van 7 dagen geleden. Daar handelt het namelijk nog ruim 10 procent onder. Vrijwel de hele cryptomarkt heeft de afgelopen week een tik gekregen.


Post Views: 83

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment