Nieuwe wending in $1 miljard dollar crypto rechtszaak tegen Ronaldo

Louise de Graaf


Enkele weken geleden werd de Portugese voetbalster Cristiano Ronaldo het doelwit van een groep crypto-investeerders. De voormalig Ballon d’Or winnaar werd aangeklaagd vanwege zijn rol in het promoten van Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange. De juridische strijd loopt vooralsnog stroef, aangezien Ronaldo moeilijk te bereiken blijkt. De aanklagers hebben nu een verzoek ingediend dat het proces zou kunnen vergemakkelijken.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Binance gebruikers op zoek naar Ronaldo

Afgelopen dinsdag hebben de aanklagers een verzoek ingediend dat pleit voor een ‘’alternatieve betekening’’ binnen het juridische proces.

Betekening betreft simpelweg het uitreiken van gerechtelijke stukken aan in dit geval Ronaldo. In plaats van het gebruikelijke proces waarin de documenten fysiek worden overhandigd aan de beklaagde, willen de aanklagers gebruikmaken van alternatieve methoden.

Het benaderen van Ronaldo zou namelijk geen eenvoudige klus zijn. De motie benadrukt de onzekerheid over Ronaldo’s huidige adres in Saoedi-Arabië en stellen om die reden een andere methode voor.

In het verzoek wordt geschreven dat de aanklagers een speciale website hebben gemaakt waarin alle documenten van de zaak zijn verzameld.

Zij willen deze website naar de geverifieerde X-accounts van Ronaldo sturen, maar ook ‘’naar de emailadressen van zijn binnenlandse raadslieden die betrokken zijn bij lopende federale rechtszaken in de Verenigde Staten’’.

Op deze manier hopen zij alsnog de aanvaller van de Saoedische voetbalcub Al-Nassr te bereiken. Volgens de aanklagers zou hun voorstel in overeenstemming zijn met internationale overeenkomsten.

Voor de rechter dankzij NFT promoties

Het gaat hier om een zogeheten class-action rechtszaak, ook wel een groepsvordering genoemd. Dit betekent dat een groep Binance-gebruikers gezamenlijk een zaak heeft aangespannen tegen Ronaldo.

Ronaldo ging eind 2022 een meerjarige deal aan met Binance om verschillende non-fungible token (NFT) collecties de wereld in te brengen. De aanklagers beweren dat Ronaldo ‘’promootte, assisteerde bij en/of actief deelnam aan het aanbieden en verkopen van niet-geregistreerde effecten in samenwerking met Binance’’.

Middels de rechtszaak hopen zij een gigantische schadevergoeding van 1 miljard dollar in ontvangst te kunnen nemen van Ronaldo.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment