Ondanks rechtszaak dineert Trump met kopers van zijn NFT-collectie

Louise de Graaf


Ondanks zijn lopende strafproces in New York, vindt voormalig president Donald Trump nog steeds tijd om een avond door te brengen met een selecte groep supporters. Deze groep heeft veel non-fungible tokens (NFTs) van de “Mugshot Edition” gekocht, en daarom gaat Trump met deze trouwe supporters dineren.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Speciale avond met politieke ondertonen

Alle genodigden voor het diner hebben meer dan 47 NFT’s gekocht, die elk voor $99 worden aangeboden. De dinerbijeenkomst, gepland voor woensdagavond in Mar-a-Lago, Palm Beach, is gemeld door Axios.

De NFT-collectie die Trump promoot, gebruikt zijn mugshot van de arrestatie in 2023. Destijds werd hij opgepakt wegens samenzwering om de verkiezingsuitslag van 2020 om te keren; een zaak die nog voor de rechter moet komen. 

De kopers van deze NFT’s krijgen ook een fysieke kaart met een stuk van het pak dat Trump droeg tijdens zijn arrestatie in Atlanta. Deze wordt op de website beschreven als “het meest historisch significante artefact in de geschiedenis van de Verenigde Staten.”

Impact op de campagne

De timing van deze bijeenkomst is opvallend, aangezien Trump midden in een politieke campagne en rechtszaak zit. Trump staat terecht voor vervalsing van zakelijke documenten gerelateerd aan zwijggeld voor pornoactrice Stormy Daniels.

Trump is het duidelijk niet eens met het proces, dat hij een “hoax” noemt. Hij gaf aan liever te focussen op zijn campagne in plaats van de rechtbank. 


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

NFTs en crypto in de politieke strijd

De “Mugshot Edition”-NFT’s zijn slechts een deel van een grotere trend. Trump probeert geld te verdienen aan zijn politieke en juridische strijd via digitale verzamelobjecten. 

Deze derde collectie is wederom een zet om aandacht en fondsen te genereren te midden van zijn juridische en politieke problemen. Het is opmerkelijk dat hij, ondanks eerdere kritiek op crypto, nu aanzienlijke inkomsten genereert uit deze sector. Trump zou meer dan $3 miljoen hebben verdiend met NFT-verkoop.

Deze benadering van fondsen werven en campagnevoering kan potentieel een nieuw tijdperk inluiden. Een nieuw tijdperk voor de politiek, die technologie en crypto beginnen te gebruiken om campagne te voeren.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment