Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is gedaald nadat nieuws naar buiten kwam over een grote BTC-transactie door de Amerikaanse overheid. De bitcoin is afkomstig van een veroordeelde drugshandelaar, en werd overgemaakt naar cryptobeurs Coinbase. De crypto zal hier waarschijnlijk verkocht gaan worden, met als gevolg dat er enige paniek heerst op de markt.


­čÜÇ Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Silk Road bitcoins van Verenigde Staten in beweging

De overheid heeft 3.940 BTC, met een waarde van ongeveer 240 miljoen dollar, overgemaakt naar een Coinbase Prime adres. De bitcoins waren oorspronkelijk eigendom van Banmeet Singh, een drugshandelaar wiens bezittingen in januari 2024 in beslag zijn genomen, dat schrijft on-chain analyseplatform Arkham Intelligence in een post op socialmediaplatform X. De timing van deze overmaking is opmerkelijk, aangezien het slechts een dag na de gerechtelijke goedkeuring voor de verkoop plaatsvond.

Na deze overmaking bezit de Amerikaanse overheid nog steeds een indrukwekkende 213.546 Bitcoin, met een geschatte waarde van 13,07 miljard dollar. Dit maakt de Amerikaanse overheid tot een van de grootste bitcoin-houders ter wereld.

BTC koers reageert

De cryptomarkt reageerde direct op het nieuws van de transactie. De bitcoin koers daalde richting de $60.000 wat waarschijnlijk te wijten is aan de toegenomen onzekerheid. Deze reactie is niet ongewoon; eerdere overheidstransacties hebben soortgelijke effecten gehad op de markt.

Begin april zorgde een beweging van 2 miljard dollar aan BTC door de Amerikaanse overheid ook voor druk op de markten. De laatste bevestigde verkoop vond plaats in maart 2023, toen 9.861 coins werden verkocht voor 216 miljoen dollar.

De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur, met de recente daling duidelijk zichtbaar.
De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur, met de recente daling duidelijk zichtbaar.

Ook andere coins, zoals ethereum (ETH) en solana (SOL) ervaren druk door het nieuws. Ethereum daalde het afgelopen 24 uur met bijna 1 procent terwijl solana ruim 1,5 procent daalt. Dogecoin (DOGE) kreeg het nog zwaarder te verduren. De memecoin staat ruim 3 procent in het rood.

Eerder dit jaar was er dus ook al even paniek. In april stuurde de Amerikaanse overheid namelijk al eens 30.174  bitcoin, met een toenmalige waarde van 1,99 miljard dollar. Deze BTC was afkomstig van de beruchte darknet-marktplaats Silk Road en was in beslag genomen van James Zhong, die in 2012 meer dan 50.000 BTC had gestolen van het platform. De verplaatsing van deze enorme hoeveelheid crypto leidde destijds tot speculatie over een mogelijke verkoop en had een aanzienlijke impact op de markt.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment