Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal

Louise de Graaf


Al een paar maanden gaat de bitcoin koers vooral zijwaarts. Dat wekt zorgen voor zowel bears als bulls, want het is nog niet duidelijk wat de koers van plan is. Sommige signalen suggereren dat HODL’ers de moed beginnen te verliezen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Bitcoin investeerders zijn verward

In een bericht op  X constateert CryptoQuant-analist Axel Adler dat langetermijnhouders niet alleen geen bitcoin (BTC) meer bijkopen, maar deze zelfs verkopen. 

Wel neemt CryptoQuant deze term wat breed, aangezien ze iedere eigenaar van wallets waarvan de munten 155 dagen of langer niet zijn verplaatst langetermijnhouders. Uiteraard kunnen deze investeerders hun coins ook verkopen, en dat is wat nu gebeurt.

Ook suggereren gegevens over het sentiment dat het enthousiasme voor de eventuele bullmarkt wel is verdwenen. Dat beeld wordt bevestigd als we kijken naar het aantal actieve walletadressen, dat aantal staat namelijk op het laagste punt sinds 2010. Verder verstuurde een walletadres dat al 14 jaar niets heeft verstuurd plotseling voor miljoenen aan coins naar cryptobeurs Binance.

Ook nog positieve signalen voor bitcoin?

CryptoQuant zelf was gisteren ook nog niet overtuigd. In een wekelijks onderzoeksrapport stelde het bedrijf dat ‘permanente investeerders’ meer moeten investeren om een significante koersstijging te veroorzaken.

Toch lijkt er op het moment van schrijven een kleine doorbraak plaats te vinden. De dagelijkse vraag van deze investeerders is nu zo’n 87.000 BTC, wat ongeveer gelijk is aan de vraag van begin maart. Een paar dagen geleden bleef de vraag steken op slechts 55.000 BTC per dag.

In hetzelfde rapport constateerde onderzoekers van het on-chain analysebureau dat miners een stuk minder coins verkopen dan in de afgelopen maanden. De verkoopaantallen van miners zijn volgens de gegevens nu zelfs historisch laag.

Bitcoin miners zijn belangrijke spelers in de crypto-industrie die de verkoopdruk flink op kunnen voeren. Toch zijn ze niet de enige belangrijke investeerders, daarom is het belangrijk om ook te kijken naar het gedrag van grote investeerders (whales) in het algemeen.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment