Problemen voor bitcoin koers door deze 3 economische ontwikkelingen

Louise de Graaf


De bitcoin koers begon het jaar 2024 sterk, maar moest gisteren plotseling een harde klap verwerken. Ondanks de inflatie, de agressieve renteverhogingen en de geopolitieke spanningen wist de wereldeconomie 2023 op wonderbaarlijke wijze te overleven. Voor het jaar 2024 zijn er echter meerdere ontwikkelingen aan te wijzen die de boel alsnog kunnen verstieren.

Wat zijn de gevaren voor de bitcoin koers in 2024?


šŸš€ Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Capituleert de Amerikaanse consument?

Na het fantastische jaar 2023 is de verwachting dat de Amerikaanse economie terug op aarde komt in de 12 maanden die voor ons liggen. De grote vraag is of dat komt in de vorm van een recessie of een zachte landing. Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk afhankelijk van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Tot nu toe wist het de agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank te overleven, maar dit jaar kan weleens het kantelpunt vormen. Een stijging in de werkloosheid zou de consumptie in de Amerikaanse economie aantasten en mogelijk een recessie kunnen veroorzaken. De wekelijkseĀ werkloosheidsclaims zijn een belangrijke indicator voor deze ontwikkeling.

Bron: Bloomberg

Krijgt China de vastgoedcrisis onder controle?

De volgende grote vraag voor 2023 is of China de vastgoedcrisis onder controle kan krijgen, die begon nadat President Xi Jinping de speculatie in de vastgoedsector op keiharde wijze ten einde bracht. Nu zit de Chinese markt met een bak aan appartementen die gekocht, maar nooit gebouwd zijn.

Volgens de schattingen zijn er 20 miljoen eenheden verkocht, terwijl de bouw in veel gevallen nog niet eens begonnen is. Mensen worden langzaam ongeduldig en dat vormt een bedreiging voor de sociale stabiliteit in China. Krijgen we in 2024 de climax van de vastgoedcrisis in China?


Cadeautje šŸŽ‰: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto šŸš€

De achilleshiel van Europa

Dan is het als laatste tijd voor onze eigen Eurozone, waar Duitsland op dit moment een zwakke broeder blijkt. De Duitse economie was in 2023 de slechtst presterende grote economie ter wereld. Hoge energieprijzen en een streng monetair beleid, gecombineerd met een verzwakte wereldwijde vraag naar exportproducten in Duitsland zorgen voor problemen.

Voor deze situatie is de onderstaande grafiek een interessante om in de gaten te houden. Hiermee krijg je een beeld van het vertrouwen van de Duitse economie in een goede afloop.

Alles bij elkaar staat er dus voldoende op het programma wat voor een verzwakking van de wereldeconomie kan zorgen. Nu is de vraag in hoeverre bitcoin daar tegen opgewassen is. Als we de Spot Bitcoin ETF krijgen en er een nieuwe bullmarkt uitbreekt, dan kan die positieve kracht weleens groot genoeg zijn om weinig pijn te voelen van een eventuele recessie.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders presenteert een spannende quiz over de cryptowereld van 2023. Doe mee op 5 januari om 13:00 uur en maak kans op 5 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of andere fantastische crypto-beloningen. Volg ons op Instagram en doe morgen om 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment