Rechtszaak tegen crypto exchange Coinbase krijgt nieuwe wending

Louise de Graaf


Advocaat John Deaton, die momenteel ook een campagne voert voor de Amerikaanse Senaat, heeft een belangrijke juridische stap gezet in de Coinbase rechtszaak. Hij heeft een brief ingediend bij de rechtbank ter ondersteuning van Coinbase in hun zaak tegen de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). 


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Juridische crypto strijd

Een van de kernpunten in de rechtszaak is de interpretatie van de term ‘investment contract‘. Dat is een belangrijke factor bij het bepalen of iets als een investering beschouwd kan worden onder de regels van de SEC. 

Paul Grewal, het hoofd juridische zaken van Coinbase, heeft toegelicht dat deze juridische kwestie van groot belang is in het gehele conflict met de SEC.

Deaton, die bekend staat om zijn pro-crypto standpunten, gaat de zaak pro bono behandelen. Hij kiest ervoor om niet het bedrijf zelf bij te staan, maar juist de gebruikers van het Coinbase-handelsplatform. In totaal gaat het om 4.701 man.

Verschillende uitdagingen

Deaton benadrukte dat zijn inzet voor de klanten van Coinbase voortkomt uit een behoefte om cryptogebruikers te vertegenwoordigen. Vooral omdat hij de acties van SEC als politiek gemotiveerd bestempeld.

De SEC heeft in het verleden meerdere acties ondernomen die, volgens Deaton, niet altijd in het belang van cryptogebruikers en investeerders waren. Hij doelt hiermee op de civiele zaken tegen Debt Box. Daarbij was de SEC volgens hem meer gericht op “het schaden van een cryptobedrijf dan op het handhaven van waarheid en gerechtigheid.”


Grote aandelenbeurs volgt crypto mogelijk met 24/7 openingstijden

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Senaatscampagne Deaton

Hoewel Deaton zich primair inzet voor de belangen van crypto-gebruikers, blijft het onzeker hoe deze juridische strijd zijn aanstaande Senaatscampagne van Massachusetts zal beïnvloeden. Met de verkiezingsdag in enkele maanden, gaat hij hiermee lijnrecht tegenover zijn tegenstander Elizabeth Warren staan. 

Zij heeft recent juist opgeroepen tot strengere maatregelen tegen het gebruik van crypto bij het betalen van illegale activiteiten. Met een zetel in de Amerikaanse Senaat op het spel, is het nog onduidelijk of dit invloed gaat hebben op verkiezingskansen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment