Rich Dad Poor Dad-auteur hoopt op een nieuwe Bitcoin-crash

Louise de Graaf


In een recente X-post heeft Robert Kiyosaki, de beroemde auteur van het boek “Rich Dad Poor Dad”, zijn opmerkelijke standpunt over bitcoin uiteengezet. De Amerikaan geeft aan waarom hij niet bang is voor een mogelijke crash van de cryptocurrency. Volgens Kiyosaki zou hij zelfs blij zijn als bitcoin zou crashen.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Kiyosaki hoopt op bitcoin-crash

Kiyosaki’s standpunt komt voort uit zijn bredere visie op investeren en financiële strategieën. Hij staat bekend om zijn kritiek op het traditionele onderwijssysteem over financiën en pleit voor financiële educatie die mensen in staat stelt om financieel slimme beslissingen te nemen. Hij benadrukt dat hij gelooft in diversificatie en het vermogen om te profiteren van zowel stijgingen als dalingen op de markt. Maar waarom zou een prominente figuur in de financiële wereld blij zijn met een bitcoin crash?

De reden achter Kiyosaki’s positieve houding ten opzichte van een mogelijke bitcoin-crash is geworteld in zijn overtuiging dat elke marktcorrectie nieuwe kansen biedt. Dat laat hij weten in een post op X (voorheen Twitter).

“Ik word vaak gevraagd: ‘Wat gebeurt er als bitcoin crasht?’ Mijn antwoord is hetzelfde voor bitcoin, goud of zilver. Mijn antwoord is: ‘Ik zou blij zijn en ik zou meer kopen, zodra het crashen stopt.’ Alle marktcrashes zijn gewoon activa die in de ‘sale’ gaan, mijn favoriete vierletterwoord,” aldus Kiyosaki in zijn X-post.

Hij ziet dergelijke gebeurtenissen als een kans om goedkoop bitcoin (BTC) in te slaan. Dat kan uiteindelijk weer leiden tot grotere winsten wanneer de markt zich herstelt, waar de zakenman dan vanuit gaat.

Niet zijn eerste controversiële crypto-uitspraak

Terwijl sommigen bitcoin beschouwen als een investering die alleen maar in waarde zal blijven stijgen, is Kiyosaki van mening dat het belangrijk is om de markt realistisch te bekijken en voorbereid te zijn op verschillende uitkomsten. Zijn benadering is gebaseerd op het principe van financiële intelligentie, waarbij men niet alleen moet profiteren van winsten, maar ook moet weten hoe te handelen in tijden van verlies.

Kiyosaki’s opvattingen zijn wel vaker controversieel voor zowel de financiële sector als de cryptowereld. Zo voorspelt hij een ineenstorting van de Amerikaanse economie net als die van het Romeinse Rijk. Echter is hij vrijwel altijd bullish over crypto en bitcoin. Zo is de inmiddels 76-jarige zakenman niet bang om prijsvoorspellingen te doen. Bitcoin zou namelijk gemakkelijk de $135.000 aan moeten tikken, aldus Kiyosaki.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment