Ripple kondigt mega ‘buy back’ van aandelen aan, nu $11 miljard waard

Louise de Graaf


Ripple, het fintech-bedrijf achter de bekende cryptocurrency XRP (XRP), heeft aangekondigd dat het aandelen terug gaat kopen van investeerders. Hiermee neemt de waarde van het bedrijf flink toe, zo melden bronnen aan Reuters.


Google AI voorspelt XRP koers bij nieuwe bitcoin bullmarkt

  • xrp-xrp-logo

    Ripple nieuws

Ripple is miljarden waard

Bronnen melden aan Reuters dat Ripple voor 285 miljoen dollar aan aandelen terug gaat kopen van investeerders. Door de buy back komt de waarde van het bedrijf uit op 11,3 miljard dollar.

Investeerders mogen niet al hun aandelen van de hand doen als onderdeel van de beslissing van Ripple. Zij mogen namelijk maximaal 6% van hun totale aandeel terugverkopen.

In totaal zal Ripple 500 miljoen dollar vrijmaken om het programma volledig te kunnen financieren. Dit omvat onder andere eventuele belastingen die bij de terugkoop komen kijken.

Al lange tijd verwachten analisten dat Ripple op een zeker moment een beursgang zal maken. Dat zal echter niet op korte termijn gebeuren, bevestigt CEO Brad Garlinghouse. Wel zal het bedrijf dergelijke buy backs vaker gaan uitvoeren.

Ripple heeft 25 miljard dollar aan crypto, vooral XRP

Verder deelde de CEO van het bedrijf hoe de reserves van Ripple er nu voorstaan. Zo heeft het ruim 1 miljard dollar aan cash op de balans staan en nog eens 25 miljard dollar aan crypto. Garlinghouse meldt dat dit vooral om XRP gaat.

Ripple behaalde in 2023 een historische overwinning op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder vond dat XRP als effecten aangemerkt moesten worden. Ripple zou daarom niet de juiste registratie hebben gehad om XRP te mogen verkopen.

Nadat het bedrijf de grote overwinning boekte, waardoor onder andere XRP in de meeste gevallen niet als effect aangemerkt mag worden, lijkt Ripple in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen.

XRP koers stijgt 62% in een jaar

De koers van XRP steeg het afgelopen jaar temidden van het goede nieuws. De altcoin handelde begin 2023 nog rond een prijs van $0,35. Op het moment van schrijven bedraagt deze $0,56. Het staat daarmee 62% in de plus over het afgelopen jaar.

In het laatste ripple nieuws was onder andere een opvallende XRP voorspelling te lezen. Google’s Bard AI, de tegenhanger van ChatGPT, heeft een prijs voorspeld die XRP zou kunnen bereiken in een volgende bullmarkt.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment