Sinds 2023 wekelijks €20 aan Chainlink kopen: dit is het resultaat

Louise de Graaf


Met de hoge volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt kan het voor velen lastig zijn om weloverwogen investeringsbeslissingen te maken. Het is niet voor niets dat dollar-cost averaging (DCA), ofwel periodiek voor een vast bedrag crypto kopen, een van de meest populaire investeringsstrategieën binnen de cryptomarkt is. Wat had deze strategie je opgeleverd wanneer je sinds de start van 2023 elke week 20 euro aan Chainlink (LINK) had gekocht?

20 euro LINK per week

De DCA-strategie is een kinderlijk eenvoudige strategie om te investeren. Je investeert regelmatig een vast bedrag in een activum, ongeacht hoe de onderliggende koers er op dat moment voorstaat. Je stelt simpelweg een eenvoudig plan samen voor jezelf waarin je bepaalt hoeveel je wilt investeren en met welke frequentie (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks).

De DCA-strategie elimineert de noodzaak om de markt te ‘timen’, wat doorgaans een onbegonnen zaak is. Door periodiek te investeren zul je soms relatief hoog inkopen en soms juist relatief laag, wat over tijd zorgt voor een gemiddelde aankoopkoers. Je spreidt je risico en hoeft je niet druk te maken over de koersbewegingen op de korte termijn. Kortom, het is een aantrekkelijke benadering voor beleggers met een lange termijnvisie, die reeds veel succes heeft bewezen.

Wanneer je vorig jaar elke week 20 euro aan chainlink, een van de meest veelbelovende altcoins, had gestopt, dan had je nu in totaal 1.440 euro geïnvesteerd. Deze 1.440 euro aan investeringen zou vandaag maar liefst 2.626 euro waard zijn geweest. Dat is een toename van 1.186 euro, wat overeenkomt met een indrukwekkend rendement van 82%.

De DCA-grafiek als je elke week 20 euro in LINK investeerde – Bron: CryptoDCA

De koers van LINK is met name dit jaar hard de lucht in geschoten. Als investeerder had je dus een flinke portie geduld nodig, maar dit heeft zich inmiddels rijkelijk uitbetaald. Op het hoogtepunt eerder dit jaar zou je rendement zelfs 160% zijn geweest.

Chainlink heeft, net als iedere andere crypto, forse prijsschommelingen gezien. Door met een gestructureerd investeringsplan te werken kun je als investeerder de psychologische druk verminderen en emotionele investeringsbeslissingen vermijden. Dit maakt het een interessante benadering voor zowel nieuwe als ervaren investeerders in de snel veranderende cryptomarkt.

Automatisch LINK kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment