Slimme bitcoin data-analyse bezorgt Thomas 133% winst

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) vertoont opvallend veel gelijkenissen met voorgaande cycli nu de koers al enkele maanden zijwaarts aan het bewegen is. In hoeverre de koers ook de komende maanden nog vergelijkbaar zal bewegen als in het verleden is natuurlijk nog maar de vraag. Toch houdt de Amerikaanse crypto-investeerder Thomas Holland in zijn strategie rekening met een vergelijkbaar verloop als in het verleden, en dit heeft hem tot dusver niet bepaald windeieren gelegd.

Vorig jaar heeft Thomas 132,98% winst binnengesleept en hij heeft grote verwachtingen van het komende jaar. Met een uitgebreide en doordachte strategie is hij klaar voor de komst van een nieuwe bullmark. Op handelsplatform eToro kun je zijn transacties eenvoudig kopiëren, zodat je zijn strategie kunt overnemen en dezelfde resultaten kunt realiseren.

Copy Trading komt niet overeen met beleggingsadvies. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Van bitcoin  naar altcoins

De 26-jarige Thomas is al jaren volledig toegewijd aan de cryptomarkt. Hoewel hij zichzelf als investeerder beschouwt, volgt hij een actieve aanpak waarbij hij streeft naar vergelijkbare of betere prestaties dan Bitcoin, terwijl hij over tijd zijn risiconiveau verlaagt.

Het portfolio van Thomas bestaat uit een handjevol cryptomunten waar hij blindelings op vertrouwt. Dankzij jaren van fundamenteel onderzoek heeft hij een handvol munten geselecteerd die volgens hem zullen presteren tijdens de volgende bullmarkt.

Naast bitcoin en ethereum (ETH) bezit Thomas cardano (ADA), yearn finance (YFI), chainlink (LINK), aave (AAVE) en iota (MIOTA).

Thomas heeft momenteel het kleinste deel van zijn portefeuille toegewezen aan Bitcoin, omdat hij een kapitaalverschuiving van bitcoin naar altcoins verwacht. Vorig jaar bestond zijn portefeuille voornamelijk uit Bitcoin, maar de afgelopen maanden heeft hij geleidelijk geld verplaatst van richting altcoins. Cardano vormt nu de grootste positie in zijn portefeuille, goed voor 37,28%.

De reden dat Thomas nu de focus wil leggen op altcoins heeft alles te maken met historische data. In het verleden begonnen altcoins namelijk beter te presteren dan bitcoin nadat de Bitcoin halving had plaatsgevonden.  Hij volgt de ontwikkelingen van de Bitcoin-dominantie nauwlettend, zodat hij de optimale verdeling tussen bitcoin en altcoins kan bepalen.

Historische data als leidraad

Thomas heeft al geruime tijd een uitgebreid exitplan klaarliggen om zijn winsten veilig te stellen wanneer de bullmarkt zich rond zijn absolute piek bevindt.

Gebaseerd op historische gegevens verwacht Thomas dat de piek tussen 53 en 82 weken na de Bitcoin halving zal plaatsvinden. In deze fase zal hij volgens een vooraf opgesteld schema geleidelijk zijn winsten veiligstellen.

Om de markt zo goed mogelijk te kunnen timen maakt Thomas bovendien gebruik van allerlei verschillende indicatoren, zoals bijvoorbeeld de welbekende Relative Strength Index (RSI). Uiteraard volgt hij ook de koersgrafiek van bitcoin op de voet.

Al met al steekt Thomas enorm veel tijd om zijn activa zo dicht mogelijk rond de piek van de cyclus op de markt te dumpen. Daarna heeft hij een strategie met een meer conservatieve risicotoewijzing voorbereid om de volgende bearmarkt te doorstaan.

De meeste mensen hebben niet de tijd of expertise om een strategie zoals die van Thomas uit te voeren. Daarom is de CopyTrading-functie van het wereldwijde handelsplatform eToro zo aantrekkelijk. Maak gratis een account aan om Thomas en duizenden andere handelaren te volgen en hun handelsstrategieën te kopiëren.


eToro is een multi-asset platform dat zowel beleggen in aandelen en crypto-activa aanbiedt, als ook handel in CFD’s.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en gepaard gaan met een hoog risico om snel geld te verliezen vanwege hefboomwerking. 50% van de retail beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken, en of u het hoge risico kunt dragen om uw geld te verliezen.

Deze communicatie is alleen bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling. Eerdere prestaties zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Copy Trading staat niet gelijk aan beleggingsadvies. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en in sommige EU-landen ongereguleerd. Geen consumentenbescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en doet geen uitspraken en aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is voorbereid door onze partner met gebruik van publiekelijk beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.


Post Views: 104

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment