solana en memecoins stelen de show in groene markt

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) kleurt weer eens groen. Na een paar bloederige dagen is de koers vandaag weer met zo’n 2% gestegen. De rest van de cryptomarkt doet het zelfs nog vele malen beter op het moment. Veel altcoins staan dik in de plus, en zijn alweer voor een groot deel hersteld van de forse neergang van eerder deze week.

Blik op de markt

  • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,301 biljoen dollar, wat 1,6% hoger is dan 24 uur geleden.
  • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 54.721 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 58.416 dollar. Bitcoin heeft nu 49,9% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren, wat betekent dat altcoins de afgelopen dag beter hebben gepresteerd.
  • Er is voor 107 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag, wat zo’n 12% minder is dan gisteren.

Bitcoin lijkt vooralsnog te stand te houden boven zijn steunzone van $57.000. De eerstvolgende weerstand waar de koers nu heen lijkt te bewegen ligt rond de $60.000. Mocht dit level doorbroken worden, ligt om en nabij de $62.000 de eerstvolgende obstakel.

De hardste crypto stijgers, waaronder pepe (PEPE)

Het gros van de markt is de afgelopen dag harder de lucht in geschoten dan bitcoin, wat de dalende bitcoin dominantie verklaart. Veel altcoins hebben nu zelfs al hun grote daling van de afgelopen dagen uitgeveegd. Dit terwijl bitcoin nog altijd ver onder de $63.000 dollar handelt, de openingskoers van de huidige week. De grootste top 50 stijgers zijn pepe (PEPE), arweave (AR) en dogwifhat (WIF). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

  • Pepe (PEPE): +21,11%
  • Arweave (AR): +18,89%
  • Dogwifhat (WIF): +15,49%
  • Solana (SOL): +9,96%
  • Bittensor (TAO): +10,02%

Memecoin bonk (BONK), vlak buiten de top 50, is de afgelopen dag tevens met 16,01% de lucht in geschoten. Zoals wel vaker zijn het de memecoins die tot de voorgrond van de cryptomarkt treden. De twee grootste memecoins, dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), staan respectievelijk 5,35% en 6,68% hoger dan gisteren.

Volledige top 100 crypto kleurt groen

Opmerkelijk genoeg is er vandaag binnen de gehele top 100 grootste cryptomunten geen enkele munt die in het rood kleurt. Bitcoin’s nipte prijsstijging heeft de cryptomarkt dus een enorme boost gegeven. Mocht bitcoin alsnog onderuit gaan, en mogelijk onder de $57.000 terechtkomen, zullen altcoins logischerwijs weer harde klappen krijgen.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

De bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren een dramatische dag beleefd. Sterker nog, het was de slechtste dag sinds de massa-lancering op 11 januari.

Gezamenlijk zijn de beursfondsen gisteren met een totaal van $563,7 miljoen gekrompen. Zelfs de ETF van BlackRock zag voor het eerst een netto-uitstroom, van $36,9 miljoen om precies te zijn.

De ETF’s hebben het, net als de bitcoin koers, al enkele weken erg zwaar. Volgens Nate Geraci, van de ETFStore, is het echter vrij normaal dat de hype afkoelingsperiodes heeft: ‘’de instroom verloopt niet altijd lineair’’.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment